2024. augusztus 5., hétfő

BRÜSSZELPORNÓ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.05.


MCC Feszt volt Esztergomban. Mint az közismert ez az MCC (Mathias Corvinus Collegium) a Fidesz janicsárképzője annyi súlyos milliárdokkal kitömve, hogy a kórházak csak álmodozhatnak róla. A feszt pedig az ő bulijuk ekképpen közpénzen. S hogy milyen jellegű is, arra bizonyítékunk van, mégpedig az, hogy a legjobban várt sztárfellépő Szijjártó Péter volt. Meg is telt a nagyszínpad előtti tér, ifjaink inni készültek Szijjártó bülbülszavait.

Hogy milyen a nívó amúgy az MCC-ben úgy szellemileg, azt Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója mutatta meg, mikor is Szijjártót kérdezvén édes anyanyelvünket a sarki késdobáló nívójához igazítva ekként érdeklődött: „nem-e tekinti kudarcnak”. Ha én öntudatos MCC ifjú lettem volna, ezen a ponton hagyom ott a főigazgatómat szijjártóstul, színpadostul, aranyéletestül, ilyen akcióról azonban nem szólnak a híradások, azaz, egymásra találtak ezek ott nagyon.

Megtudtuk, mint valami divatbemutatón, hogy a magyar külügyes kilencvenezres pólóban mutatta a mintát a kis janicsároknak, de ez részünkről egyáltalán nem érdekes, csak kis színes és lelombozó mellékszál, mert akit Lavrov kitüntet, annak miért ne futná efféle ruhadarabra. Sőt, még különbre is. Csak egy kis toldás ez ahhoz, a fideszfiúk képtelenek hibázni, Szijjártó pólója is ránézvést ölég ronda, de nem ez a lényeg, hanem az ára.

Ám, hogy beszámoljunk arról, mik is hangzottak el Szijjártó monologizáló előadásában (nem-e kudarc), egy kicsit az ingerküszöbökről és a pornóról elmélkedünk azon közismert tény kapcsán, miszerint minél többet néz ilyesmit az ember, egyre kijjebb tolódik az a határ, ami őt felizgatja, s ezen a mezsgyén halad a light-tól a hardig, hogy határ a csillagos ég. És Szijjártó előadása is erre példa, ahogyan egyre vadabb alternatív valóságokat gyárt.

Valami lágy melankóliával emlékszünk már Sorosra, lassan Gyurcsány is megkopik, és erősen iramlunk (mármint Szijjártó fejében) valami világméretű összeesküvés felé, amelyben minden és mindenki a magyarok vesztére tör, akik egyedül állanak a vérzivatarban, és az istennek sem engedik, hogy Orbán megváltsa őket. Vagy legalább megmentse, sőt emiatt büntetnek minket, illetve nagyképűen meg is vetnek. Ez új elem, ez a nagyképűség, mint panasz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.