2024. augusztus 22., csütörtök

BEVEZETÉS A MÉRNÖKI TUDOMÁNYOKBA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.22.


Amikor azon merengtünk háborogva lelkünkben, hogyan képzeli a BME gólyatábora, hogy megtiltja a kotont, mivel szerintük a legjobb védekezés a cölibátus, már akkor is elgondolkoztató volt, miképp is ellenőrzik a tiltás betartását. Tegnapra ez is kiderült, motozással, a csomagok kiborogatásával, azaz, semmit sem bíztak a véletlenre, de ez volt a legkevesebb, amit a gólyákkal műveltek a tábor kápói vagy zupás őrmesterei.

Mert és ugyanis a kínzások és megalázások olyan széles tárházát vonultatták fel, amit olvasva egy jogban járatos ember pontokba szedve hosszan sorolta a Btk. azon tételeit, amit a legjobb szándékkal is csak vadbarmoknak nevezhető táborszervezők megsértettek, s amelyek alapján egyesével, de halmazatilag is büntethetők volnának. A magunk részéről rácsodálkozó szájtátással néztük, miket kellett elszenvedni a gólyáknak, akik tanulni érkeztek az egyetemre.

Csak úgy futólag fölsorolunk párat, bár lehet, biztosan ismerik, hiszen végigfutott a komplett magyar sajtón a sztori, hála istennek, mert az ilyesmin csak a nyilvánosság segíthet, különben a szadista barmok suttyomban kínozhatják azokat, akik a kezeik közé kerülnek. Tehát volt itt minden, azaz, tűző napon gyaloglás, ételmegvonás, stopperre fürdés, gyógyszerek elkobzása, motozás, üvöltözés, képek készítése a gólyákról kiszolgáltatott helyzetben, és a többi.

Megengedőleg kiképzőtábornak nevezték a résztvevők – már, aki ott maradt, mert sokan idő előtt leléptek – ezt az egészet, a magunk részéről büntetőtábornak éreztük a hallottak után, amelyeknek az a célja, hogy a megalázásokkal és fizikai zaklatásokkal a delikvenst megtörjék, és engedelmes bábbá alakítsák. Eszünkbe jutott Ray Rigby Homokdomb című regénye, s annak a vége, illetve ősi, mitikus törzsi beavatások is a természeti népeknél.

Náluk, mint ismeretes mindenféle véres próbákat kell kiállni a férfivá válás előtt, a lányoknak meg a nővé avatáskor, mindannyian olvastunk indián regényeket. Ez valami ontológiai késztetés az emberi fajnál, ami a „modernebb” vallásokban is megmaradt, mindannyiban van beavatás, itt, minálunk, az óbégatott kereszténységben a megkeresztelkedés vagy más szentségek felvétele. Ez viszont egy szimpla iskolai tábor volt, bár nem tűnt annak...


Lásd még:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.