2024. augusztus 11., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: NEMZETISZOCIALISTA HATALOMÁTVÉTEL MODELLJE KEZD KIALAKULNI BUDAPESTEN

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2024.08.10.


A 33 fős fővárosi közgyűlésben a Fidesznek csak 10 képviselője van, ha hozzá számoljuk Vitézy Dávidot az őt támogató LMP-Zöldek frakcióval, akkor is csak 13 mandátuma van a kormánypártnak, az ellenzéknek pedig 20. Ebből 10 Tisza, 7 DK-MSZP-Párbeszéd, 3 Kutya.

Ez azt jelenti, hogy az Orbánnal szembenálló oldalnak majdnem kétharmada van, amivel nyugodt többség birtokában kormányozhatná Budapestet az ellenzéki főpolgármester, ha a „Tisza Párt” néven 10 mandátumot birtokló Magyar Péter az ellenzéket támogatná.

De nem támogatja, mert az ellenzéket meg akarja semmisíteni. Erre használja az ellenzéki szavazóktól kapott mandátumait, s ehhez Budapest tönkretétele sem drága. Vagy ő dirigál vagy senki. Ha nem ő irányít, akkor a főváros omoljon össze. Ezek az ő elvei.

A csaknem kétharmados többség ellenére már most káosz és zűrzavar van, Budapestet a működésképtelenség réme fenyegeti, mert az ellenzékiek szavazatával 10 képviselői helyet birtokló Magyar nem támogatja az ellenzéket és az ellenzéki főpolgármestert sem.

Magyar kriminalizált minden lehetséges alkalmi összefogást vagy együttszavazást, ami egy közgyűlés (vagy demokratikus parlament) működésének normális, elengedhetetlen módja. Ha az ellenzék együtt szavaz valamiről a Fidesszel, nélküle, az „Orbán-Gyurcsány mutyi”.

De ő arra hivatkozva, hogy „ügyek mentén” szavaz, együtt szavazhat Orbán embereivel, méghozzá az ellenzékkel szemben, mert az „a főváros érdeke”. A cél az ellenzéki frakció kirekesztése. Budapesten csak az történhet, amit ő akar, a Fidesz támogatásával.

Csak egy dolog nem történhet, hogy az ellenzékkel összefogjon, hogy az ellenzék bármit elérjen, megvalósítson, mert azt ő megakadályozza. Karácsony Gergely főpolgármester Magyar bábja lesz, vagy nem lesz. Ez a választás áll előtte. Különben szétver mindent.

Magyar terrorizálja a fővárosi közgyűlést, zsarolja a közgyűlés frakcióit, a főpolgármestert. Ő akar dirigálni. Az 1,3 millió becsapott „óellenzéki” választó szavazatával egy diktátor lett Budapest „fantomja”, aki már most úgy viselkedik, mint egy nemzetiszocialista vezér.

A fővárosban egy nemzetiszocialista hatalomátvétel modellje kezd kialakulni, a megbénított közgyűléssel, a jobboldalt és a baloldalt egyaránt megsemmisíteni készülő népvezérrel, aki a populista demagógiájával mindenkit leordít és eltapos. A főváros az országos főpróba.

Ideje Orbánnak felébredni. Mert ami most készül, annál Orbán puha fasiszta diktatúrája is jobb. Lassan abban kell reménykedni, hogy Orbán megvédi az országot Magyartól.

Magyar szitokszóvá tette a demokratikus ellenzéket

Magyar már most szitokszóvá teszi minden demokrata, ellenzéki politikus nevét és pártját, megkérdőjelezi a létezésüket. Akire Magyar kimondja a fatvát, hogy „óellenzéki”, az attól kezdve közutálatra, s mind személyét, mind pártját illetően halálra ítélt közszereplő.

Rajta kívül más nem lehet. Ez súlyosan beteg emberekre, potenciális náci diktátorokra jellemző attitűd. Erre az emberre szavaztattak 1,3 millió becsapott választót, akik Magyar szavaival élve ekkor még „óellenzékiek” voltak. De ezt meg kell tagadniuk a „győzelemért”.

Már ott tart az őrület, hogy az ellenzéki főpolgármester is „óellenzéki”, akit szégyellni kell, akinek mennie kell. Addig is, amíg Magyar Péter nem ül a helyére, engedelmeskednie kell a farkát mutogató nárcisztikus pszichopatának, mert ő kijelentette magáról, hogy ő az „új”.

Vajon mitől „óellenzéki” Karácsony Gergely, a sikeres fiatal ellenzéki politikus, akit Magyar ellenpropagandája, hisztérikus híveinek ellenségeskedése ellenére megválasztott a főváros lakossága? Mitől lenne Karácsony Gergely „óellenzéki”, akinek lejárt az ideje?

S mitől lett „új” ellenzéki Magyar? Az a Magyar, aki az elmúlt 14 évben élősködött a Fidesz kitartott piócájaként az országon, aki a fideszes korrupció mintapéldánya, aki ezt soha nem bánta meg, aki ünnepelte az ellenzék bukásait. Ami benne új, hogy ő nem demokrata...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.