2024. augusztus 1., csütörtök

AMERIKAI NÉPSZAVA: ORBÁN „NAGY STRATÉGIÁJA” A KÉTSZÍNŰSÉG ÉS AZ ÁRULÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.04.27.


Orbán tusványosi beszéde egy önmagával meghasonlott, saját zsákutcájából ideológiát és megint egy újabb világrendet és világkorszakváltást vízionáló közveszélyes ember ostoba hablatyolása volt, mely a világ totális félreértelmezésén alapul, s Magyarországot fenyegeti.

Orbán tusványosi beszédei minden alkalommal új világrendről és korszakvbáltásról szólnak, de eddig egyik sem jött be, semmi nem lett belőlük, mert alapvetően téves premisszákon, egy önköpontú, hamis ideológián és soha meg nem valósuló voluntarizmuson nyugszik.

Ha lehántjuk az okoskodó maszlagot a zavaros eszmefuttatásról, akkor a beszéd lényege az, hogy Orbán a nyugati demokráciák hanyatlását vízionálja a keleti diktatúrák javára, ami azon az egyszerű logikán alapul, hogy ő nem demokrata, hanem despota.

Ugyanakkor a Nyugatot elhagyni nem tudja, ezért nem akarja, mert azonnal összeomlana a diktatórikus primitív rendszere. Másrészt a keleti diktatúrák addig látnak fantáziát Orbán és rendszere finanszírozásában, amíg Magyarország az EU tagja és hasznot húznak belőle.

Ez a helyzet határozza meg a „nagy stratégiának” nevezett primitív pávatáncot, aminek a lényege az, hogy Orbán a nyugati szövetségi rendszerben keleti diktatúrák kiszolgálója és másolója, a „stratégia” a kétszínű, képmutató, hamis magatartást és az árulást jelenti.

Ennek megfelelően értelmezhető a „nemzetinek” és „szuverénnek” nevezett, zsákutcába vezető út, miszerint nem csatlakozik a nyugati demokráciákhoz, mert nem demokrata, de a nyugati szövetség miatt nem állhat be a keleti diktatúrák mellé, mert akkor innen kirúgják.

Így esik Orbán Viktor és országa a két szék közül a pad alá, miután egy anakronisztikus keleti despotizmust próbál a magyarokra erőltetni és életben tartani Európában, remélve, hogy az árulása ellenére fenn tudja tartani ezt a kétszínű kettősséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.