2024. augusztus 14., szerda

A MAGYAR LÉTFORMA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.14.


Rétvári Bence egy spanyolországi gyilkosságról értekezett nemrégiben, nem tudni mi okból. Kies hazánkban is történnek ilyen sajnálatos esetek, hogy a magyarok (sőt, mimagyarok) erős felindulásból, előre eltervezve, vagy csak úgy kioltják a másik magyar életét, de még soha nem hallottunk egy spanyol államtitkárt sem megszólalni ilyen ügyekben. Sőt, igazság szerint még magyart sem, Rétvárit meg pláne. De a spanyol eset az fáj neki.

Amúgy sikerült diplomáciai cirkuszt előállítani, de nem is a spanyolok, hanem az algériai nagykövetség juttatott el egy jegyzéket Szijjártó minisztériumába arra mutatva rá, hogy Rétvári hazudozik. Mielőtt nem értenénk, hogy miért fájt a magyar államtitkárnak a spanyolföldön történt gyilkosság, magyarázatot lelünk Imane Helifben, a bokszolóban, aki a magyar fogcsattogtatók közellensége lett, így hazája, Algéria is, aki benevezte a játékokra.

Helif és a mi Lucánk történetét ismerjük. Undorító egy sztori minden elemében, hogy fölösleges is újra megidézni, hacsak nem azért, mert egy tegnapi hír szerint idehaza, a mindent és mindenkit felnyomó bizonyos Tényi István csalás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a bokszoló miatt, mert Tényi István igazi magyar ember. Tőle már megszoktuk ezt a tempót, az azonban elég fura, hogy Polt cége befogadta ezt az egészet.

Nem röhögte képen a magyar házmestert, hanem nagy komolyan a BRFK-nak továbbította az ügyet. Azt nem tudjuk, a budapesti rendőrségnek mi az álláspontja, indulnak-e Algírba a magyar Sherlock Holmesok, ennek ellenére azonban a hatásköröket nehezen értelmezzük, és azt is, mire jutnak, ha nekilátnak a nyomozásnak, de ez egyáltalán nem biztos. Csak a magyar néplélek újabb jellemzője (talán a legfőbb) villant meg újra.

Amúgy visszatérve erre a Rétvárira, ő azt hazudta, algériai migránsokat vádolnak azzal, hogy megkéseltek és lefejeztek egy spanyol állampolgárt Valenciában. Miközben mindenki tudja, csak ez a Rétvári nem, hogy a valenciai rendőrség szerint a brutális gyilkosság feltételezett elkövetője büntetett előéletű spanyol állampolgár, és nem algériai. A nagykövetség ezért kéri a magyar államtitkárt, hogy ne hazudozzon. De még nem kaptak választ.

Ugyanakkor az is megérne egy tanulmányt, a világban naponta elkövetett számtalan gyilkosság közül miért ez az egy fájt most épp Rétvárinak, de ránézünk Helifre, az ő sztorijára, és máris megvan a bizonytalan kapocs. Ilyen putyini módon, Rétvári felböffenésében meglátjuk a gendert, sőt, végső soron a wokebusters mozgalmukat is, amellyel a világból mindennünen ki akarják irtani a színeket, amelyek szerintük elfajzások.

Így ezen a ponton eszünkbe jut doktorminiszter urunk és az ő náci gondolata nem is olyan régről, miszerint „mi tudjuk, hogy a létezés magyar minősége az emberi élet különleges, semmihez sem fogható, magas rendű formája, a legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk”. Tessenek ezen a gondolaton kicsinyég elmerengeni, és meglátják, hová jutnak a barna színű trutyiban, ami nyolcvan éve fortyog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.