2024. augusztus 2., péntek

A LÁZADÓ IFJÚSÁG NEM KÉR A FIDESZ HAZUGSÁGAIBÓL, ÉS KIÁLL A MAGA ÉRDEKEIÉRT

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.08.02.


Igaza van Menczer Tamásnak abban, hogy a fiatalok szeretnek lázadni, de a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója téved, ha azt hiszi, hogy e tény miatt a Fideszt fogják nagy számban választani. Épp ellenkezőleg: már a középiskolások is átlátnak a Fidesz szitáján, és nem kérnek abból a hazugságból, hogy mindenben, ami az oktatásban történik „a legfontosabb szempont a tanulók érdeke”. Azt pedig kutatások bizonyítják, hogy az egyetemisták sem elégedettek a demokrácia magyarországi variánsával.


Kissé túlzottnak tűnik Menczer Tamás optimizmusa arról, amiről Orbán Viktor tusványosi beszéde után tett tanúbizonyságot a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, ahol arról beszélt, a miniszterelnöki előadás után sok fiatal csatlakozására számít a Fidesz. A Fidesz-KDNP kommunkiációs igazgatója ezt azzal magyarázza, hogy a fiatalok, a 20-30 évesek – sokak szerint – szeretnek lázadni, „ma pedig a legnagyobb lázadás patriótának, hazafinak lenni”. Most hagyjuk, hogy a kommunikációs igazgató ehhez hozzátette, a baloldalnak nincsenek vonzó politikai képességei, nézzük csak a valóságot.

Mint ismert, egy új kormányrendelet-tervezet szerint „a köznevelési intézményekben az egyes erőszakos cselekmények megelőzése, a tanulók testi, lelki egészségének megóvása” érdekében több eszközt is tiltani fognak. Vagyis drákói szigor jön, szeptember elsejétől tilos lesz bevinni iskolákba vagy kollégiumokba kést, fegyvert, alkoholt, energiaitalt, de mobiltelefont és okosórát is. A szabály szerint az eszközöket minden reggel le kell majd adni a tanítási nap időtartamára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.