2024. július 31., szerda

SLIMFIT SZERKÓS, LATTE-AVOKÁDÓS, MINDENMENTES HÍRLEVÉL - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.07.31.


Tusvány, posvány, hiány és zárvány a 444 napindító hírlevelében.

Jó reggelt! Ez a 444 reggeli hírlevele, benne egy darabig a nyári szünetekre való tekintettel az elmúlt 2 nap legfőbb anyagaival. (A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.)

ORBÁNIZMUS

Tusványoson voltak állítólagos marxisták, akikkel kedélyesen cseverésztek a Fidesz-közeli eszmetörténészek, és voltak fesztiválozók is, akik szerint Magyarország problémáit a Fideszen belüli változtatással kell megoldani – sátrazós-vonatozós riport a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborról.

A fesztiválon – ahol a kormány legbelső köreit is elérték a slimfit szerkók és a caffè latték – lángost tesztelve megtudtuk azt is, hogy Magyar Péterék helyett miért csak egy százalék alatti pártokat hívtak meg vitatkozni.

Szánthó Miklós bemutatta a woke-ellenes központját Budán, reméljük, az nem lesz gond, hogy Orbán Viktor „titokban” Koncz Zsuzsa-rajongó.

Kósa Lajos úgy magyarázta el Magyarország és az EU konfliktusát, ahogy senki más nem tudná: dedó, őzike csoport, piros labda, homokozólapát, családi veszekedés és el nem mosott edények – a Fidesz alelnöke szerint az EU ahhoz is gyáva, hogy megszakítsa a soros elnökségünket, így marad a piszkálódás.Menczer Tamás szerint Orbán tusványosi beszédét nemhogy elmondani, megérteni is sokkal nehezebb, mint kislányok orális kielégítését imitálni a diszkóban.

BELFÖLD

Magyarország az új vízumrendszerrel kinyitja Schengen kapuit az orosz kémek előtt. Emiatt Szijjártó Péter keményen odaszúrt a balti külügyminisztereknek és az Európai Bizottságnak is – utóbbi már vizsgálja, miért engedi be könnyebben az oroszokat és fehéroroszokat a magyar kormány. Robert Fico azt mondta, ha Ukrajna tovább blokkolja az orosz kőolajexportot, Szlovákia leállítja az Ukrajnába tartó gázolajexportot, a kérdést készek megoldani az ukránok.

Magyar „The Man” Péter vagyonosodási vizsgálatot ígér minden politikussal szemben, 20 évre visszamenőleg, és végrehajtókat küldenének arra, aki nem tud elszámolni.

- A tiszás EP-képviselők nyilvánosságra hozták a vagyonnyilatkozataikat.

Havi 1,2 milliót kapott a Megafontól László András, a Fidesz EP-képviselője.

- A bicskei polgármester azt szűrte le a pedofilbotrányból, hogy itt bárkit meg lehet vádolni, ha egy gyerek úgy érzi, sérelem érte.

- Nem volt csodaszer az idei felvételin az MCC-s pluszpont.

- Járványszerűen terjed a szamárköhögés Magyarországon.

GAZDASÁG

Bejött Nagy Márton borús víziója, ismét megakadt a magyar gazdaság. A GDP-csökkenést a kormány a háborúra és az EU-ra fogja, az akkuipar problémáiról is mások tehetnek, pedig az eurozóna gazdasága közben éppenhogy bővült, és az elemzők szerint már a csökkentett magyar növekedési cél sem lesz tartható.

A rendőrség az egyik legnagyobb adós Magyarországon: 23 milliárdot görget maga előtt a karhatalom, de a költségvetési intézmények összesen 80 milliárddal tartoznak, így a beszállítóik kénytelenek előfinanszírozni a működést.

Alapjaiban írná át a gyakorlatot a családtámogatási rendszer kiterjesztése a határon túlra: elég nagy és szokatlan lépés lenne, ha a határon túl élő magyarok megkapnák a csokot külföldi lakásvásárlásra.

Egy éve állította le a személyszállítást Lázár János a Balassagyarmat–Ipolytarnóc vasútvonalon, de a pályát egy nemzetközi szerződés miatt nem lehet bezárni, és most csak szlovák tehervonatok közlekednek rajta. Hogy mi a valós helyzet a megállapodással, azt korábban eltitkolták.

- Tiborcz Istvánhoz köthető cég bukkan fel a legnagyobb szélerőmű-fejlesztésnél is.

Nincs nyoma annak, hogy a kormány küzdene a kémbankban ragadt 26 milliárdért.

- A honvédelmi miniszter szerint Magyarország „az európai uniós barátai” előtt jár, mert már a háború kitörése előtt döntött a várpalotai lőszergyár felépítéséről.

KÜLFÖLD

Izrael légicsapást mért Bejrút külvárosára. A Hezbollah izraeli focipályát ért rakétatámadására az izraeli társadalom radikális választ követelt, de a gázai konfliktus eltörpülne az Izrael és a Hezbollah közötti teljes körű háború következményei mellett. Korábban felbőszült ultranacionalisták izraeli támaszpontokra törtek be, hogy megvédjenek 9, kínzással gyanúsított katonát. Elemzők szerint 3000 palesztint öltek meg a gázai háború első napjaiban, nagy részük civil lehetett.

Norvégia a kokainkereskedelem új európai kapuja: új útvonalakra mennek át a kábítószer-csempészek, amiből komoly bevételei lehetnek a skandináv bűnszervezeteknek is.

Giorgia Meloni Kínába utazott, hogy újraindítsa az olasz–kínai kapcsolatot, miután tavaly kiléptette Olaszországot a kínaiak „Egy övezet, egy út” gazdasági programjából.

Kamala Harris visszaadta a demokraták hitét, hogy Trump legyőzhető, de ettől még nem lesz könnyű dolga.

- Elbukott a lengyel abortusztörvény enyhítésére tett javaslat, a lengyel nők tovább tüntetnek.

- Recep Tayyip Erdoğan pofon vágott egy gyereket, aki elsőre nem csókolta meg a kezét.

- A TGV után a francia optikai hálózatot is súlyos szabotázs érte.

UKRAJNA

Az ukrán katonai hírszerzés azt állítja, részt vettek a rajtaütésben, ami megölte az orosz Wagner-csoport harcosait Nyugat-Afrikában: az ukrán erők vélhetően Szudánban is aktívak, ami újabb jele annak, hogy Kijev Moszkvával folytatott harca globális dimenziót öltött.

- Egy orosz dandár annyi katonát veszített el, hogy azt az eltűntek rokonai a hadsereg Bermuda-háromszögeként emlegetik.

- A finn elnök előfeltételek nélküli béketárgyalást kér Ukrajnától.

OLIMPIA

Mit mond a négyórás nyitóünnepség koreográfusa, mit gondol erről a katolikus egyház, hogyan reagált a nemzetközi szélsőjobb? Hogyan erősítheti vele saját narratíváját Orbán és a hazai propagandasajtó? Értelmezések és reakciók a párizsi ceremóniáról, Dionüszosztól a drag queenekig. A fellépő DJ-t halállal, kínzással és nemi erőszakkal fenyegették meg, és rengeteg antiszemita, homofób és szexista gyalázkodás célpontja is volt. (A kalocsai érsek is kiakadt.)

Kimaradt az utolsó perces magyar hetes, így döntetlen lett a Magyarország-Angola női kézilabdameccs, a férfi kézisek viszont megverték Argentínát, de messze még a továbbjutás. Cserébe kikapott a spanyoloktól a férfi vízilabda-válogatott.

- A női pólósok 12-7-re legyűrték a kellemetlen Kanadát.

- Hiába nyert két meccset is az olimpián a kanadai női fociválogatott, még mindig csak 0 pontja van.

- Darnyi és Phelps sem volt képes arra, amit Marchand művelt 400 vegyesen.

További nyári hidegrekordokat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.