2024. július 31., szerda

NINCS KIHÍVÓJA KAMALA HARRISNEK, ITT AZ IDEJE ALELNÖKJELÖLTET VÁLASZTANIA

INDEX
Szerző: LOKSA BENCE
2024.07.31.



Bár a jelöltségét hivatalossá tévő Demokrata Nemzeti Konvenció csak augusztus 19-én indul, Kamala Harris amerikai alelnök maradt az egyetlen jelölt, aki szembeszállhat Donald Trumppal a novemberi amerikai elnökválasztáson. A demokrata politikusnak nemsokára saját alelnökjelöltet is választania kell, már a találgatás is elindult, ki a legesélyesebb.


Hetek vannak hátra a 2024-es Demokrata Nemzeti Konvencióig (DNC), ahol hivatalosan megválasztják a demokrata párt elnökjelöltjét. Joe Biden visszalépése után úgy fest, biztosan Kamala Harris lesz Donald Trump ellenfele a novemberi választáson. A Demokrata Nemzeti Tanács (DNC) kedden arról számolt be, hogy

JOE BIDEN ALELNÖKE AZ EGYETLEN, AKI KVALIFIKÁLTA MAGÁT.


Az Egyesült Államok potenciális első női elnökének kampánya eddig jól halad, nemrég 200 millió dollárral támogatták, valamint Barack Obama 44. államfő is beállt mögé.

A demokrata párt delegáltjai augusztus elseje és ötödike között szavazhatnak arról, hogy tényleg Harris legyen-e a Republikánusok ellenfele. Az AP felmérése alapján azonban a támogatást simán megszerzi Joe Biden alelnöke.

JELÖLTSÉGÉNEK HIVATALOSSÁ VÁLÁSÁHOZ KAMALA HARRISNEK MÉG SZÜKSÉGE VAN 300 DELEGÁLT ALÁÍRÁSÁRA, A DNC ELMONDÁSA ALAPJÁN VISZONT MÁR 3923-AN NOMINÁLTÁK.


A „sima” delegáltak mellett az úgynevezett szuperdelegáltak – a kongresszus demokrata tagjai és a párt vezetői – kivételesen szintén szavazhatnak, mivel Harris támogatottsága megkérdőjelezhetetlen. Alapvetően ezek a párttagok csak az első forduló után voksolhatnának, hogy egy szorosabb versenyben a többi delegált döntése ne kerüljön befolyásolásra...


Lásd még: 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.