2024. július 22., hétfő

MELLÁR TAMÁS: AZ ORBÁN-KORMÁNY MINDENT EGY LAPRA TETT FEL, ÉS VESZTETT

NÉPSZAVA
Szerző: KARDOS ERNŐ
2024.07.22.


Az ellenzéki parlamenti képviselő, volt KSH-elnök szerint legkevesebb ezer milliárd forintos elvonásra készül a magyar kabinet, aminek a jelentős részét a lakosság fogja megfizetni. Részben áthárított adó formájában, részben áremelések révén. A kabinet iránti bizalmatlanságot jelzi, hogy aki teheti, euróban tartja a pénzét. Interjú.


Az ellenzék szinte egységesen elaludt a védelmi hozzájárulás címszó alatt bevezetendő adóemelésen. Elfelejtett felháborodni vagy tiltakozni a sarc ellen. 
Ez hogy történhetett?

A választási kudarc az ellenzéket alaposan megviselte; azt lehet érzékelni, hogy - Magyar Pétert leszámítva - a pártok vezérkara tanácstalan, fogalmuk sincs, mihez kéne kezdeni. Néhányuknak még a léte is megkérdőjeleződött, gondoljon csak az LMP-re, a Párbeszédre, vagy az MSZP-re. De az ellenzék vezérének pozíciójára törekvő DK népszerűsége is 5 százalékra zsugorodott, felszámolták az árnyékkormányt is. Az önbizalmát vesztett ellenzék pedig nem érzi, hogy az egész társadalmat érintő, nagy horderejű ügyben képes lenne hitelesen megszólalni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.