2024. július 30., kedd

MAGYAR GATYA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.07.30.


El is felejtettük volna doktorminiszter urunk trottyos gatyáját, ha most harcot nem hirdetett volna a „liberális slimfit szerkó” ellen. Őszintén meg kell vallanunk, világunk annyira szűkös, hogy hosszú életünk során (mi, az egyes számú libsik) még soha nem hallottuk ezt a „slimfit” szót, mint divatirányzatot, ami a szűkített, testhez álló fazonú öltönyöket jelenti. Mentségünkül kell azonban felhoznunk, idejét sem tudjuk annak, mikor volt rajtunk öltöny, és nagy valószínűséggel már nem is lesz soha.

A barlangban nincsen szükség ilyen viseletre, és szűkölnénk, akkor is ha „slimfit” szabásút, vagy, ha pediglen trottyosat kellene viselnünk, mint jó doktorminiszter urunk, de az ő esetében a szükség lehet az a nagy úr, hogy a gatyái ilyen formát öltenek. Viszont testalkatokon nem gúnyolódunk, azon a jellembeli gyengeségen viszont igen, ami orálisan fixálttá teszi a delikvenst, magyarán, nem bír magával és zabál. Viszont a pocakos tábornokokat sem szereti, nagy valószínűséggel tehát ők is libsik, de ez nem egészen biztos.

Ugyanakkor tényleg nem tudható, miért hirdetett harcot a szűk fazon ellen doktorminiszter urunk, hiszen emlékezhetünk arra, ennek a legnagyobb prófétája maga Szijjártó et., akit maga a Mandiner című tudományos szaklap nevezett alig két éve a „slimfit nagymesterének”, aki – így a tudományos szaklap – „külügyminiszterként országimázst is képvisel, márpedig stílusát tekintve ezt méltóan teszi”. Mint kitetszik, kezdenek ellentmondásba keveredni a dolgok, kíváncsian várjuk tehát Szijjártó trottyos gatyás képeit.

Azonban ennél sokkal többről van szó. Nem csupán a testhez simuló fazon ellen emelt szót doktorminiszter urunk, hanem olyan elfajzások ellen is, mint a „latte-avokádós” italok, meg a „mindenmentes” ételek, mert meglátása szerint ezektől olyan politikusok képződnek, mint amilyenek Brüsszelben vannak, akik hírből sem ismerik a kövesztett szalonnát vagy a pacalt. Innen nézve tehát a legmegfelelőbb Fidesz-archetípus Orbán számára az örökké zsíros szájú Németh Szilárd, amivel ki lettek jelölve mintegy a horizontok.

Még föl is sóhajthatnánk, milyen jó is, hogy ez a legnagyobb gondja egyetlenünknek, ha a másik szemszögből nem lenne egyértelmű, hogy ez a menjünk vissza Ázsiába program része akkor is, ha emiatt nem először – és vélhetőleg nem utoljára – fölvetül bennünk Ady Bandi keserve a piszkos gatyás bamba társakról, a káromkodásról és fütyörészésről. De ez olyan magas labda, amit nem illő leütni. Bár földet ér az magától is. Csak úgy puffan. Mindemellett magunk is megvilágosodunk, miért mondta Menczer, amit mondott, s amit már megénekeltünk.

Hogy jelesül ezen Orbán beszéd miatt özönlenek majd ifjaink a Fidesz soraiba, mert a kedves vezető maga is utalt rá. A képen, amit enszájával leföstött nekünk, az egyik oldalon állanak a slimfites, lattés és mindenmentes degeneráltak, s velük szemben „a két lábbal a valóságban álló, nemzeti érzelmű, vagány fiatalok”. Trottyos gatyában és pörköltszaftos szájjal, hogy el ne feledjük. De azt sem, hogy a titokzatos Nagy Stratégiából ennyit azért megtudtunk, mert ez a delírium annak a szerves része. Milyen lehet a többi – ugye.

Nagy rejtély ez. Mint ahogyan most már doktorminiszter urunk is az, hogy hová megy, és meddig jut el az őrület nyílegyenes útján...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.