2024. július 21., vasárnap

ITT A VÉGE, AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ELNÖKE, JOE BIDEN BEJELENTETTE, HOGY VISSZALÉP AZ ÚJBÓLI JELÖLTSÉGTŐL - ALELNÖKÉT, KAMALA HARRIST TÁMOGATJA A 2024. NOVEMBER 5-I AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁSON.

NÉPSZAVA
Szerző: Á.Z.
2024.07.21.


Visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke. A politikus erről vasárnap maga tetet bejelentést, hozzáfűzve, országa és a Demokrata Párt érdekében döntött így, és alelnökét, Kamala Harrist támogatja a 2024. november 5-i amerikai elnökválasztáson.

A politikust a Demokrata Párt több tekintélyes alakja is visszalépésre szólította fel a szereplése után a republikánus elnökjelölt Donald Trumppal szemben az első elnökjelölti vitában. Most vasárnap valószínűleg a Delaware állambeli Rehobothban fekvő otthonában írta meg a visszalépésről szóló levelet, a többi között azt ígérve, hogy a jövő hét második felében televíziós beszédet tart és részletezi a döntése okait. Az amerikai elnök nemrég kapta el a Covid-19-fertőzést, enyhe tüneteket mutat.

Van, aki nem várna az elnökválasztás napjáig, a visszalépésről szóló bejelentés után legalábbis Mike Johnson republikánus képviselőházi elnök azonnal elkezdte követelni, hogy Joe Biden mondjon is le. – Ha nem alkalmas arra, hogy újra elinduljon az elnökválasztáson, arra sem alkalmas, hogy elnök legyen – idézte az NBC News Mike Johnson érveit. A politikus szerint a visszalépéssel Joe Biden egyszerűen érvénytelenítette azoknak a demokrata szavazóknak a voksait, akik jóvoltából a Demokrata Párt újra őt jelölte az elnöki tisztségre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.