2024. július 26., péntek

HAZAÁRULGATÁS

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.07.26.


Mielőtt nekilátnánk körbenézni, milyen újabb nyalánkságokat követtek el a nemzet ellen a fideszfiúk, megadjuk a bukéját az egésznek. Mégpedig azzal a hírrel, hogy tiszteletbeli huszárrá avatták Orbán Viktort – mert megérdemli -, és amint látszik, legalább olyan bárgyú a mosolya doktorminiszter urunknak, mint amilyen egyszerűek voltak előtte a fültapaszos haverjai. Tusványoson történt a huszárrá avatás is, előtte vagyunk még a nagy beszédnek, és utána már sok-sok ökörségnek, amelyek mindegyikéről pompás kis esszét lehetne rittyenteni.

De nem érnek ezek annyit. Mielőtt azonban megnéznénk, mára mi jutott kormányunk megmagyarázhatatlan – vagy nagyon is jól értelmezhető -, a pusztulásba vezető intézkedéseiből, annyit azért rögzítsünk, miért lehetett huszár (csákóval a busa fején) doktorminiszter urunkból, mert elmondandónk fényében elég érdekes. Amikor a csákót egyetlenünk fejébe húzták, ilyen komcsi filmhíradók hangján hallatszott a laudáció, miszerint „honszeretetből kitűnőt kapott” – és ennek változatos alakzatai.

Nos, minden bizonnyal e honszeretet buzgott benne, amikor arról döntött, jöhetnek az orosz és fehérorosz vendégmunkások is kies hazánkba. Nagy valószínűséggel az ő szorgos kezeik nélkül nem lenne GDP, de, hogy valami sandaság van a kapunyitás mögött, arra az utal, hogy úgynevezett „Nemzeti Kártyával” érkezhetnek. S mielőtt megmutatnánk, ez miért delikát, azért ízlelgessük az abszurd valóság újabb kis szeletét, hogy nemzeti kártyával jönnek be az oroszok a spájzba, s ha eddig nem értékelődött volna le a nemzet fogalma, most már igen.

Végérvényesen. Ez a kártya arra jó, hogy bármilyen munkakörben dolgozhassanak, hosszabbítási eljárásnál nem kell kulturális ismereti vizsgát tenniük, sőt családegyesítésre is van lehetőségük. Már látjuk a szemünk előtt kies hazánkat, benne a kis (nagy) kínai és orosz kolóniákat, de amíg ez végleg megvalósul, adódik a kérdés: miért. Válaszunkban pedig visszanyúlunk az orosz kémbankig, ahol amerikai nyomásra megszűnt annak a lehetősége, hogy ellenőrzés nélkül jöhessenek be az oroszok hazánkba és az Unióba.

Mondhatnánk azt is, hogy furmányosak a fiúk, ha nem volnának inkább aljasak, hiszen nagy számban jöhetnek be oroszok újra anélkül, hogy ez célhoz vagy magyarázathoz lenne kötve, így nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Az oroszoknak – és azoknak, akik közülük most Orbánnak köszönhetően ellenőrzés nélkül áramlanak majd be – egy céljuk van, a sechengeni határon belülre kerülni, ami után ott bent azt csinálnak már, amit csak akarnak. És milyen érdekes is, hogy az oroszokat állítólag hazazavaró Orbán nyitja ki a kaput nekik.

Biztosan jómunkásemberek ezek az oroszok, de nemzetgazdaságunk állapotát elnézve nem valószínű, hogy rájuk olyan égető szükség volna, a sandaság tételezése tehát jogos. Sokan és sokszor, rengeteg dolog miatt kiáltottak hazaárulást Orbánra és a Fideszre, a magunk részéről eddig nem tettük meg, és most is csak egy gyakorító képzővel elvéve a szó súlyát, hazaárulgatásnak nevezzük a történteket, amiben viszont az is benne van, hogy nem egyszeri alkalomról van szó, hanem, hogy a bűn immár folyamatos.

Permanensen és változatos módon árulja a hazát a Fidesz. Kiteszi a piacon a gyékényre, szólongatva az oroszokat – meg a kínaiakat – vegyétek és vigyétek, a kínaiak esetében jó pénzt is kapva érte. Ezt ők majd saját szájuk íze és érdekeik szerint elverik, s mint már annyiszor hangoztattuk, hogy az államnak saját pénze egy kanyi sincsen, mi leszünk azok, akik visszafizetjük. A lehető legjobb bolt az ilyen a Fidesznek, a hazának és nekünk kevésbé, ennek ellenére vagy éppen ezért mégis megteszik. Olykor suttyomban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.