2024. július 21., vasárnap

„HÁT, SZILVI NÉNI, ÉRTI, ZÖLDEBB A FŰ” – ÉLETÖRÖMÖT IS TALÁLHATUNK A GYERMEKONKOLÓGIÁN

24.HU
Szerző: KOVÁCA MÁRTA
2024.07.20.


„Sokkal inkább az élet igenléséről szól az onkológia, mint a veszteségről” – így fogalmaz az Érintettek Egyesület egyik segítője. A szervezet egy olyan segélyvonalat is működtet, amelyet daganatos gyermekek családjai számára hoztak létre. Arról beszélgettünk a vonal túloldalán ülő két szakemberrel, hogy mivel keresik a leggyakrabban őket, hogyan bírják el a feladattal járó terheket, illetve miért látni annyi mosolygó gyereket a gyermekonkológiai osztályok folyosóin.

Nagyon fontos mondatunk, szinte hitvallásunk, hogy »nem vagy egyedül«. Valahol ez a lényeg: elérhetőnek lenni azok számára, akik bekerülnek a gyermekonkológia zárt világába. Évente 250–300 új megbetegedést regisztrálnak az ország hét központjában. Ezek közül bárhová is kerül egy család, létezik egy telefonszám, amit felhívhatnak, hogy a kérdéseiket, a szorongásaikat, a félelmeiket megfogalmazhassák.

Az Érintettek Egyesületet olyan szülők hozták létre, akiknek a gyermekei daganatos betegséggel küzdenek, küzdöttek, vagy ennek következtében veszítették el őket. 2021-ben létrehoztak egy segítővonalat annak érdekében, hogy kísérni tudják az érintett családokat ezen a nehéz úton. A segélyvonalon két lelki segítő várja a hívásokat, velük beszélgettünk a budapesti Démétér Házban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.