2024. július 22., hétfő

FRIDERIKUSZ MOST: POPPER PÉTER A HÉTKÖZNAPI FASIZMUSRÓL, 2007. /// FRIDERIKUSZ ARCHÍV 37.

FRIDERIKUSZ ARCHÍV 37.
Szerző: FRIDERIKUSZ SÁNDOR
2024.07.03.03.



A Friderikusz, MOST című tévéműsor két és fél éven át minden hétköznap este elemezte Magyarország és a világ meghatározó politikai, gazdasági és kulturális eseményeit, történéseit.

Amikor 2006-tól kezdve a szélsőjobboldal szimpatizánsai előszeretettel zavarták meg - paradicsommal, tojással, sípszóval, ordibálásokkal - a hivatalos politikai rendezvényeket, a jelenséggel kapcsolatban kiélesedett egy társadalmi vita, mert sokan úgy tartották, ez a szólás- és gyülekezési szabadság része, annak ellenére, hogy agresszív cselekedetével ez a hangos kisebbség jelentősen korlátozta mások szólás- és gyülekezési szabadságát.

Mi a hétköznapi erőszak pszichológiája, milyen társadalomlélektani, társadalomtörténeti folyamatok húzódnak meg a jelenség mögött? - ezzel az alapkérdéssel kerestük meg 2007-ben Popper Péter pszichológust, és aztán a 37 perces beszélgetésben jó messzire jutottunk, olyan messzire, hogy a mai belpolitikai fejleményeket látva úgy gondoljuk, kérdéseink és főleg Popper Péter szerteágazó válaszai manapság is meglehetősen időszerűek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.