2024. július 27., szombat

EZ MÁR ORBÁNÉK VÉGVONAGLÁSA, DE MÉG JÓ IDEIG ELTARTHAT, ÉS MAGA ALÁ TEMETHETI IVÁNYIÉKAT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.07.27.


Péntekig 38 millió forint adomány gyűlt össze a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) számlájára, ezzel – nagy nehézségek árán – durván három hétig képesek folytatni a karitatív, illetve az államtól átvállalt közfeladataik ellátását – tudtuk meg Iványi Gábortól. A lelkész, a MET alapítója elmondta azt is, hogy szándékai szerint napokon belül ismét elmennek Strasbourgba, beadványukban arra helyezik a hangsúlyt, hogy valamennyi veszteségüknek, bajuknak, kiszolgáltatottságuknak, anyagi helyzetük kilátástalanságának az alapja az, hogy alkotmánysértő módon elvették a MET egyházi státuszát és a kormány 13 éve szórakozik velük. Idehaza pedig nem tágítanak, nem könyörögnek, hanem tovább végzik a dolgukat.


„A MET és az Oltalom budapesti Dankó utcai portájánál pénteken megjelent egy asszony, kezében egy szatyorral. Az, aki fogadta, meg volt arról győződve, hogy élelmiszeradományt szeretne kérni, de az asszony elmondta, hogy korábban annyi segítséget kapott tőlük, hogy most, a nagy szükség idején a másutt kapott élelmiszeradományt inkább bevitte hozzájuk, hogy ezzel segítse munkájukat” – mesélte meghatódva Iványi Gábor. A lelkész azzal kapcsolatban idézte fel a történetet, hogy a Hírklikk megkeresésére elmondta: péntekig 38 millió forint pénzbeni adomány érkezett arra a számlára, amit a NAV által inkasszózott és megterhelt számláik helyett megjelöltek adományok fogadására. Az összegben nincsenek benne a természetben eljuttatott egyéb adományok. A jelen helyzetben napi 800 adag étel készül a konyhájukon (iskolaidőben 1200) – ebből jut a hajléktalanoknak, a kórházban ápoltaknak és a főiskolai hallgatóknak, továbbá a saját munkatársaiknak. Ehhez minden adományt felhasználtak-felhasználnak, így az eddigiektől eltérően, most az utcáról hozzájuk élelmiszeradományért bejövőknek egy tál ételt igen, de élelmiszercsomagot nem tudnak adni.

Mint szerdán a Hírklikk is beszámolt róla, a kormány és annak kinyújtott csápjai ismét, sokadszorra támadásba lendültek Iványi Gábor ellen. Július 16.-án a NAV inkasszózta, lenullázta, adóssággal is megterhelte valamennyi intézményi számlájukat. Összesen fél napi működésre elegendő pénzük maradt, miközben az illetékesek a hozzájuk intézett megkereséseikre még csak nem is reagáltak. Napi kétmillió forint kell ahhoz, hogy minimális szinten fenn tudják tartani a karitatív és egyéb szolgálataikat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.