2024. július 31., szerda

ELEMZŐ: BELPOLITIKAI CÉLJA LEHET A HATÁRON TÚLI MAGYAROKNAK ÍGÉRT CSALÁDTÁMOGATÁSNAK

SZABAD EURÓPA
Szerző: KERTÉSZ ÁDÁM
2024.07.30.


A Fidesznek olyan mértékű a támogatottsága a határon túli magyarok körében, hogy az nem indokolná a hazai családtámogatás kiterjesztését, ugyanakkor itthon felerősítheti az ellenzők hangját, ami összezárja a kormánypárti tábort, a kérdés pedig úgy osztja meg a választókat, hogy az kedvezhet a Fidesznek – mondta Mikecz Dániel politológus.


A hazai családtámogatás megduplázása a következő országgyűlési választások előtt, és kiterjesztése a határon túli magyarokra egyértelműen kampányígéret 2026-ra – mondta a Szabad Európának Mikecz Dániel.

Ahogy beszámoltunk róla, Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusványoson bejelentette, hogy 2025-ben megduplázhatják a családi adókedvezményt, belátható időn belül pedig az összes olyan támogatást, „ami a magyar társadalom stabilitását és rugalmasságát szolgálja, például a családtámogatási rendszert” kiterjesztik a határon túli magyarokra.

A politológus szerint a Fidesz bizonyára felmérte, hogyan alakultak az erőviszonyok a június 9-i választásokon, milyen demográfiai csoportokra érdemes fókuszálni, és mik voltak az eddigi sikeres, pozitív intézkedések, és abba az irányba indult.

Annak is lehet jelentősége, hogy a kegyelmi botrány miatt megrendült a Fidesz családbarát imázsa, ez is indokolhatja Orbán Viktor bejelentését – tette hozzá. Az újabb családbarát intézkedésekkel ráadásul nemcsak a konkrét haszonélvezőket lehet megnyerni, de azokat is, akik már nem tudják igénybe venni, de pozitívan ítélik meg – magyarázta.

Nem utolsósorban az is cél lehet, hogy visszaszerezzék a középosztály magasabb jövedelmű választóinak bizalmát, akikről érzékelhették, hogy eltávolodnak a Fidesztől, és egy részük a Tisza Párt felé fordulhat – mondta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.