2024. július 24., szerda

DIREKT36 PODCAST – MI VÁRHATÓ NOVEMBERIG A FEJE TETEJÉRE ÁLLT AMERIKAI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBAN?

DIREKT36 PODCAST
Szerző: DIREKT36 PODCAST
2024.07.23.



Az amerikai elnökválasztási küzdelem nem szokott unalmas lenni, de az idei kampány a legvadabb elképzeléseket is kezdi felülmúlni: a júniusi vitán katasztrofális teljesítményt nyújtó Joe Biden a Demokrata Párt nyomására végül visszalépett a jelöltségtől, és alelnökét, Kamala Harrist biztosította támogatásáról. Eközben Donald Trump túlélt egy merényletet, ami a republikánus hívek körében már-már isteni státusszal ruházza fel. 

Donald Trump ismételt megválasztására minden esély megvan a közvélemény-kutatások szerint, de milyen fordulatot hozhat Joe Biden visszalépése? Mennyivel jobb jelölt Harris Bidennél és milyen gyengeségeit fogják szétszedni a kampányban? Mit mond el Trumpról, hogy a bestsellert író, őt korábban mereven elutasító J.D. Vance-t választotta alelnökjelöltjének? Mennyire kell komolyan venni a Project 2025-ot, amely a demokraták szerint Trump veszélyes forgatókönyve, amellyel felforgatná Amerikát újbóli elnöksége első évében? És mit várhatunk Európában egyik vagy másik jelölt győzelme esetén? 

Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Direkt36 műsorában Garamvölgyi Flóra külpolitikai újságíróval, a Szabad Európa és a The Guardian külsős munkatársával, illetve Kaló Máté külpolitikai elemzővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.