2024. július 30., kedd

BALATON: ÖTVEN ÉVE JÁROK IDE, LEGALÁBB NEGYVEN ÉVE FIZETNI KELL A BELÉPÉSÉRT

TELEX
Szerző: BÁNÁTI ANNA
2024.07.30.


„Mi ketten már elmúltunk tizennyolc évesek, ők viszont még tizennyolc alattiak, úgyhogy megpróbáltunk családi jeggyel bejutni, hogy spóroljunk. Nem sikerült” – mondja nevetgélve négy lány a vonyarcvashegyi Lido Strand egyik félárnyékos részén. Két nappal járunk az idei legforróbb nap után, de a hőség még mindig őrjítő, délelőtt fél tízkor az árnyékos helyek jókora része már foglalt.

A lányok egynapos, spontán kiruccanásra érkeztek a Balatonra, egyikük testvére ki akarta próbálni az itteni wakeboard-pályát, őt kísérték el. „Szerintem lehetnének olcsóbbak a balatoni jegyek, a horvát tengerparton sehol nem kell belépőt fizetni” – jegyzi meg egyikük. Összességében viszont szeretik ezt a strandot, már csak a szemben lévő Magyar Tenger nevű szórakozóhely miatt is. „Egy hétre szoktunk lejönni nyáron, ilyenkor napközben fürdünk, estére átmegyünk bulizni, alszunk két órát, aztán másnap ugyanez újra.”

Ha a lányok lyukat tudtak volna beszélni a pénztáros hasába, 3300 forintot kellett volna fizetniük a családi belépőért, azaz 900 forintot spóroltak volna a két felnőtt- (1300 forint) és két gyerekjegy (800 forint) árához képest. Ezekkel az árakkal viszont a Lido még így is az olcsóbb strandok közé tartozik a Balaton északi partján. Július közepén több fizetős strandot (köztük olcsóbbakat, közepes árfekvésűeket és egy luxusstrandot) látogattunk meg az épp nem túl hűsítő vizű Balaton északi és déli partján, hogy megnézzük, hogyan és miért áraznak úgy az üzemeltetők, ahogy, és mennyire bánják a strandolók, hogy néhol már kétezer forint fölé kúszott egy felnőtt belépőjegy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.