2024. július 22., hétfő

AMERIKAI NÉPSZAVA: BIDEN VISSZALÉPÉSÉVEL ÚJRA NYÍLT LEHET A VERSENY

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.07.21.


Joe Biden amerikai elnök mégiscsak államférfiként vonul be a történelembe, mert képes volt lemondani saját érdekeiről, ambícióiról, leginkább pedig képes volt felismerni, hogy egészségi állapota és a korával járó fizikai korlátai nem teszik lehetővé, hogy befejezze a munkát, amit elkezdett, s nem tud hozzá bizalmat szerezni, bármennyire szeretné.

Egycsapásra megváltozott a helyzet, mert két szenilis vénemberből maradt egy, a másik a nemzet érdekeit szem előtt tartva visszalépett a jelöléstől. Már Trump a mindenkori legöregebb elnökjelölt, akinek alkalmassága mentális állapota miatt is megkérdőjelezhető. Aki fiatal, energikus és demokratikus politikusra akar szavazni, annak lehetősége lesz erre.

Biden fizikai állapota és esélyeinek abból fakadó megítélése olyan mértékben osztotta meg a demokratákat, hogy Bidennek még akkor is távoznia kellett volna az esély életben tartása érdekében, ha egészségi állapota nem romlott volna olyan mértékben, mint ahogy látszott, de sajnos ez nem igaz. Az elnök a kora miatt nagyon gyorsan épült le.

Ezért ez volt az egyetlen döntés, amelynek helyessége – az elnökválasztás eredményétől függetlenül – később sem kérdőjeleződhet meg. Ezért voltak kritikus hetek ezek, amikor Biden nem ismerte el, hogy az állapota megakadályozza a második ciklusra való jelölését. Azzal, hogy ezt a lépést megtette, méltósággal zárhatja le a politikai pályafutását.

Ezzel megnyílt az esély arra, hogy újra nyílt legyen a küzdelem. Trump a zsebében érezte már a biztos győzelmet, de ezzel a lépéssel ez egyáltalán nem biztos. Jegyezzük meg, hogy ha ennek az elnökválasztásnak van totálisan alkalmatlan és méltatlan elnökjelöltje, az épp ő maga. Trump elítélt bűnöző, abszolút szenilis, és megtámadta az alkotmányos rendet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.