2024. július 20., szombat

A VOLT FIDESZES KÉPVISELŐJELÖLT ÉS AZ ALPOLGÁRMESTER TITKÁRNŐJE IS ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSHOZ JUTOTT AZ V. KERÜLETBEN

TELEX
Szerző: MIZSUR ANDRÁS
2024.07.20.


Információink szerint az V. kerületi önkormányzat fideszes többségű Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottsága a keddi zárt ülésén megszavazta két üresen álló önkormányzati lakás piaci alapon történő bérbeadását. Egy 99 négyzetméteres, kétszobás és egy 78 négyzetméteres, két és fél szobás lakásról van szó. Mindkettő a belvárosban, jó helyen található.

Az egyik kérelmező a június 9-i választáson a kerületben induló fideszes képviselőjelölt volt, a másik pedig az egyik alpolgármester titkárnője.

A birtokunkba jutott dokumentok szerint mindkét esetben Balla Valéria alpolgármester volt a kérelem előterjesztője. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzatnál titkárnőként dolgozó kérelmező az ő munkáját segíti. Ezt az önkormányzat sem cáfolta megkeresésünkre, ahogyan a döntések tényét sem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Balla Valériához tartoznak a vagyongazdálkodási ügyek, emiatt nem is lehetett volna más az előterjesztő. Ettől még furcsán veszi ki magát, hogy egy önkormányzati dolgozó lakáskérelmét a saját közvetlen munkatársa terjeszti fel szavazásra.

A lakásokról nem nyílt pályázaton, hanem egyedi méltányosság alapján döntött a bizottság. Úgy tudjuk, hogy a „piaci alapon” történő bérbeadásnál az V. kerületi önkormányzat négyzetméterenként 1000 forintot határoz meg havi lakbérként. Vagyis a szóban forgó két lakás bérleti díja 80-100 ezer forint lehet, ami töredéke annak, amennyiért kiadó lakásokat lehet találni a környéken – piaci alapon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.