2024. július 31., szerda

A TISZA PÁRT A TANÁROK FIZETÉSÉHEZ KÖTNÉ A MINISZTERELNÖK ÉS A MINISZTEREK BÉREZÉSÉT

FACEBOOK
Szerző: MAGYAR PÉTER
2024.07.31. 


A TISZA párt a tanárok fizetéséhez köti a miniszterek és a miniszterelnök fizetését.

Mai hír, hogy a miniszterelnök 27%-kal megemelte egyes miniszterek fizetését. Van olyan miniszter, aki már 6,3 millió forintot keres. A miniszterelnök pedig mostantól (legálisan) 6,5 millió forintot visz haza havonta.

A TISZA Párt vérlázítónak és pofátlannak tartja, hogy miközben 3 millió honfitársunk él a létminimum alatt és egyre többeknek okoz gondot a napi megélhetés, aközben az eddig is 5 millió forintot kereső - egyébként milliárdos - miniszterek fizetését 27 %-kal emelték és a miniszterelnök pedig az átlagbérhez viszonyítva a legjobban fizetett kormányfővé vált az Európai Unióban.

Ha a TISZA Párt felhatalmazást kap kormányalakításra, akkor a miniszterek és a miniszterelnök fizetését a tanári bértáblához kötjük.

A miniszterelnök fizetése nem haladhatja meg az I. besorolású pedagógus minimum fizetésének (538.000,- Ft) hatszorosát, a minisztereké pedig a négyszeresét.

Az egyéb állami tisztviselők és cégvezetők fizetése pedig nem haladhatja majd meg a miniszterelnök fizetését.

A TISZA Párt európai parlamenti képviselői minden hónapban félmillió forintot jótékonysági célra ajánlanak fel a fizetésükből. Jómagam pedig a fizetésem felét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.