2024. július 29., hétfő

A NAGY STRATÉGIA – MEGAZISTEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.07.29.


Tíz korszerű motorvonat rohad Székesfehérváron, miközben járatok maradnak ki, el sem indulnak, út közben leállnak. Ha valaki ránéz a MÁVINFORM oldalára, ahol az aktuális tudnivalókat közlik az induló, úton lévő vagy az állomásokon veszteglő szerelvényekről, azon csodálkozik, hogy ebben az országban egyszerűen létezik még olyan, hogy vonatközlekedés. De azon is, hogy az emberek egyáltalán el tudnak jutni A-ból B-be.

Nem mindenki grasszálhat parádéskocsival, mint a soknevű hadügyminiszter, vagy helikopterrel, mint a NER „elit” legelvetemültebbje, röpcsivel sem, mint a kedves vezető bevallása szerint harminc éve. Ha nincs autója, annyit is ér, a hatökrös szekér pedig, bár a Fidesz társadalomképének éppen megfelelne, de lassú közlekedési eszköz. Meg az ökröket is etetni kell, és kinek van ahhoz pénze, mint amiképp Pelikán gátőrnek sem volt moslékja a disznókhoz.

Viszont mégsem a közlekedésről elmélkedünk máma, hanem némiképp a nagy tusványosi beszédről, amit ugyan szőrmentén értintettünk a sátáni olimpiai megnyitó kapcsán papírra (képernyőre) vetett gondolatainkban. Pedig annál többet érdemel. Most sem a nagy egészet nézzük azonban, a delírium mind az összes elemeit, mert gyomorfekélyt kapnánk tőle, hanem csak egy új fogalmat, amivel Orbán et. hasbaakasztotta az ő népét.

Valószínűleg máig csócsálgatják, keresik az értelmét, de azzal kell lehangolnunk őket, hogy azt még annak szerzője sem tudja nagy valószínűséggel. Csak valami ocsút be kellett dobni a szebb jövő ígéretével, mert azt mondani, hogy bármikor is utolérjük Ausztriát, most már ő sem meri. Ennek az ígérgetésnek az ideje lejárt, viszont visszalépni nem lehet, sőt, négyzetre kell emelni a soha meg nem valósuló álmokat. Így született meg a nagy stratégia fogalma.

Fújunk egyet, s ezen ponton megemlítjük Menczer csinovnyikot, akiről eddig is tudtuk, hogy édes pofa, csak sportriporternek és embernek szar. Következésképp politikusnak sem sokkal jobb, mi több, sokkal rosszabb, ha azt a munkásságát nézzük, amit azóta prezentált, amióta kommunikációs igazgató (szóvivő vagy mi a rosseb, ki tudja követni ebben a kuplerájban, meg voltaképp nem is igazán érdekes), nos tehát, amiket azóta összehord itt nekünk.

Azt nem tudjuk, mi lehet a munkaköri leírásában, de az biztosan nem, hogy minden egyes nap köteles valami baromságot kiokádni magából, pedig ezt teszi. Ezek szerint felettébb szorgalmas a lelkem, és látszik, mi történik, ha az ostobaság (aljasság) nagy munkabuzgalommal társul. Hát, Menczer lesz az emberből. Rengetegen vannak ilyenek a Fideszben, de most ez sem érdekes igazán, hanem inkább a legfrissebb sziporka. Ami a nagy beszédből fakadt.

Megtudtuk az illetékes elvtárstól a tutit, miszerint „Orbán tusványosi beszéde hatására sok fiatal csatlakozására számít a Fidesz”. Mindebből látszik, hol él ez a Menczer. Valahol a mesék üveghegyen túl elterülő birodalmában, mert nem láttuk és látjuk az azonnali ellenállhatatlan tülekedést ifjaink (közjószágok) között, hogy sorban állnának a pártirodákon kezükben az anyutól kapott apanázzsal, amit kizárólag Fidesz tagdíjra költhetnének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.