2024. július 13., szombat

A KÉT NAGY ÉS GÁTLÁSTALAN "BÉKETEREMTŐ"

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2024.07.09.


Azon persze el lehet tűnődni, hogy Noé történetében a bárkához visszatérő galamb mit tart a csőrében: a héber eredeti jelentés szerint olajfalevelet, avagy Szent Jeromos fordítása nyomán olajágat, mindenesetre az olajág már az egészen korai kereszténység számára Krisztus és az isteni béke szimbólumává vált, s Picasso – amint azt maga többször is elmondta – a II. világháború rettenetes világégését követően ennek nyomán és tudatában festette meg a híres béke-szimbólumát, a csőrében olajágat tartó galambot.

A két nagy béketeremtő, a békéről búgó galambpár, a békemisszionárius Orbán és a békéért elszántan harcoló Putyin galambja viszont alighanem gyilkos rakétát tartott a csőrében, amely aztán precízen landolva pusztította el a kijevi gyermekkórházat. A békepárti felekre minden bizonnyal nem a bibliai Noé története volt hatással, sokkal inkább Nagy Heródes betlehemi gyermekgyilkossága. Az ő békepártiságuk vizuális jelképe nem is Picasso békegalambja, sokkal inkább a mester Guernica c. nagyméretű olajfestménye, rajta a halott gyermekét karjában tartó anyával és a megcsonkított katona holttestével.

Ez tehát Putyin béketábora, amely a kézi vezérelt Orbán közreműködésével az EP-ben immár pártcsaláddá rendeződött. A Patrióták Európáért szuverenista (bruhaha!) közösségét részben Putyin megszokottan gátlástalan birodalmi érdekei, részben pedig az ugyancsak megszokott és velejéig gátlástalan orbáni „államkorrupció” irigyelt és követésre méltó modellje kovácsolja össze, vagy filológiailag pontosabban fogalmazva, s híven követve a boldog emlékezetű szovjet himnusz szép és büszke sorát: „amit a nagy Oroszország örökre egybeforrasztott.”
...
Miután az oroszok egykedvűen szétlőttek egy kijevi gyermekkórházt, Orbán képes volt azt mondani, hogy az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett.
Segítsünk ennek a velejéig gyáva, mérhetetlenül romlott alaknak: nem az orosz-ukrán háború kegyetlensége lépett szintet, hanem az orosz agresszor gyilkolási kedve, elborzasztó kegyetlensége és állatiassága.

Orbán már mindenhol, minden relációban és minden megnyilatkozásában újabb és újabb Szabadság téri mocskos, romlott és hazug kreálmányokat állít fel.

Mellékesen, hogy a pars pro toto lényegét még Orbán is megértse: hasonlóan ahhoz, ahogy nem a magyar nép lopási hajlama lépett szintet, hanem Orbáné és családtagjaié.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.