2024. július 24., szerda

1500 MILLIÁRD MÁR A ZSEBBEN – KÁRPÁTI IVÁN JEGYZETE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: KÁRPÁTI IVÁN
2024.07.23.


Ez abból jött össze, hogy kurva vastagon fog a ceruza, amikor öntik a tengernyi betont, vagy éppen drágán adnak szolgáltatásokat olyan cégeken keresztül, amiket még állami megrendelésekkel is megtámogatnak. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a helyzet az, hogy történjen bármi is, ezt a vagyont jogállami kereteket között már soha nem tudjuk visszaszerezni.

1500 milliárd forint. Több metróvonal ára, nagyjából ennyibe fájt nekünk Ferihegy is. Úgy három hónapig Magyarország összes nyugdíját is fizetni lehetne belőle. Mit mondjak még, talán így azért érzékelni lehet a nagyságrendet. Ja, körülbelül ennyi az államháztartás hiánya is.

Mindezt azért soroltam fel, mert a Válasz Online vette a fáradságot és kiszámolta a még nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján, hogy a NER zászlós urai, az uralkodó családja és a kisebb klánok mennyi vagyont kuporgattak össze úgynevezett magántőkealapokba. Ezekbe kívülről nem nagyon lehet belelátni, ráadásul teljesen törvényes konstrukciók, naná, ők hozták rá a törvényeket.

Nem akarok senkit elkeseríteni, de a helyzet az, hogy történjen bármi is, ezt a vagyont jogállami kereteket között már soha nem tudjuk visszaszerezni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.