2024. június 9., vasárnap

VIGYÁZZANAK, ÁTVERNEK BENNÜNKET

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2024.06.09.


Ez most bevallottan kampánycikk. Arra akarom rávenni az olvasót, hogy ne hagyja magát átverni. Ez nem azt jelenti, hogy megmondom, kire szavazzon, de arra igen, hogy átlásson a szitán. Hogy most, megint, az orránál fogva vezették a választót.

Azt írtam: megint. És higgyék el, nincs ebben semmi túlzás. Hónapokon keresztül azt akarták elhitetni velünk – mármint a Fidesz –, hogy van saját jelöltjük, és az nem más, mint Szentkirályi Alexandra. Karácsony Gergely az első pillanattól nem hitt neki(k). A Fidesz amúgy is szinte az utolsó pillanatban nevezte meg indulóját, miközben kiderült, hogy Vitézy Dávid is rajthoz áll, mégpedig a korábbi ellenzéki LMP megbízásából. A gyanús mozgást Karácsony úgy jellemezte: Vitézy nem más, mint Fidesz 2.0, és biztos benne, Szentkirályit vissza fogják léptetni. Kezdetben igen, hittünk neki, aztán ez a hit elhalványult, ahogy mentünk előre az időben, és egyre jobban aktiválódott a két kihívó.

Ostobák voltunk. Nem figyeltünk a jelekre, amelyek csak most, így a bejelenést követően váltak nagyon is kontúrossá. Hogy – visszatekintve – nagyon is egyértelműek voltak a szerepek: Szentkirályinak nem volt más dolga, mint Karácsony gyalázása, és összemosása Gyurcsánnyal, míg Vitézy a szakember szerepét kapta. Valljuk be: az utóbbi jól is teljesített, ráadásul a Partizán-vitában messze felülmúlta a regnáló főpolgármestert. De, mondom most, utólag nagyon is tiszta a kép, ami rávilágít: kollektív tudatlanságról árulkodott a fővárosi választók zöme; elfelejtett tiltakozni, hogy újra hülyének tekintette őt a hatalom. Nem elég, hogy az elmúlt öt évben módszeresen kifosztotta Budapestet, lakóit lenézte és lépésről-lépésre hozta rosszabb helyzetbe őket, elbábozta azt is, hogy nem két jelölttel vágott neki a kampánynak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.