2024. június 1., szombat

LÁTHATNI ORBÁN VIKTORT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.06.01.


Véletlenül elibém került tegnap az orbántévé egyik egy perc gyűlölete, ami mindig gyomorszorító-hányingeres élményt ad az embernek. Sok más érdekesség mellett az is elhangzott ott alátámasztva egy bazi nagy felirattal, hogy holnap – azaz máma – az egész világ a békemenetre figyel majd. S mintha Rákay Fülöp hajdani számolási készsége éledt volna újjá, már előre rögzítették, hogy milliós tömeg lesz azon.

Így kell ezt, hogy vita ne legyen utóbb sem, már most elmondhatjuk a végeredményt, miszerint egy, kettő, sokmillió ember ment ki a szigetre Ukrajna vereségéért, s ami ezzel egyet jelent, Orbán győzelméért demonstrálni, amit az egész világ szájtátva figyelt a Holdról, mert onnan is látszott. Hatalmas tanúságtétel ez az oroszok mellett, s ha a glóbusz valóban másra sem tud gondolni ma, mint erre, akkor nekik is garantált lesz a rosszullét.

Megfekszi ez az ország a Földanya gyomrát, mint ahogyan az is érdekes lesz, hogyan fog kinézni a helyszín a szeánsz után, ahol – mint korábban kiderült, de nagy volt az izgalom miatta – maga a kedves vezető is szólásra emelkedik, s ha jól felkészülnek, még stokit sem kell vinnie magával, és az élet szép lesz. Az ünnepségsorozat azonban már tegnap megkezdődött, amikor egyetlenünk születése napja volt emlékező szentmisével.

De nem is igazán a mise ténye, hanem az indoklása az érdekes, mert a celebráló szent ember szerint „Orbán Viktor Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát”. Ezért nekem kellene elnézést kérnem, de mégsem teszem, csak a barlangból nézem a hosszú esőt, hogy mi van itt. Hová jutott ez az ország, hogy már arra sem kell venni a fáradságot, hogy megmutassam a félelmetes hasonlóságot a széljobb és szélbal efféle mintáival.

Mert minek. Látjuk a nívót és az indíttatást, és ugyanez a hevület viszi ki a népeket a békemenetre is, illetve a hírek szerint a kötelező jelleg, amit mindenféle hivatalokban írtak elő az ott dolgozóknak a hírek szerint. Viszont semmit nem szabad a véletlenre bízni, és erre valók a buszok. Megszoktuk már, hogy ilyentájt ezek árasztják el a bűnös fővárost, hordva a klakőröket meg az alavju népeket, de kezd megkopni a varázs.

Mert és ugyanis mint hírül vettük, nagyváradi magyarokat toboroznak a Facebookon békemenetre utazni, akik, ha vállalják a jövetelt, potom százötven lejért (uszkve tizenegyezer forint) indulhatnak Budapestre azzal a csábítással, hogy „egymillió magyar lesz ott a Békemeneten, sőt, láthatja Orbán Viktort is, ami annyira felemelő, összekovácsoló érzés lesz, hogy soha nem fogja elfelejteni.” – Nyilván. Tesszük hozzá mi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.