2024. június 7., péntek

KARÁCSONY GERGELY: AKINEK EDDIG NEM ESETT LE A TANTUSZ, MOST VILÁGOSAN LÁTHATJA, VITÉZY DÁVID A FIDESZ JELÖLTJE - LELEPLEZŐDÖTT A HATALMI TRÜKK

NÉPSZAVA
Szerző: M. A.
2024.06.07.


– Kezdhetném azzal, hogy „na ugye, én megmondtam”. Hiszen a választási kampány első percétől világos volt számomra, hogy Vitézy Dávid valójában a Fidesz felkérésére, a Fidesz gazdasági és hatalmi szándékainak megfelelően indul a választáson, és az is világos volt, hogy a Fidesz hivatalos jelöltje, Szentkirályi Alexandra nem fogja végigcsinálni a kampányt – mondta sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A főpolgármester hozzátette, az, hogy a Fidesz az utolsó pillanatban visszalépteti a jelöltjét, világossá teszi, hogy nincs semmilyen üzenete a budapestiek számára.

Lelepleződött a hatalmi trükk – állapította meg. Szerinte két alternatíva közül választhat Budapest, vagy a hatalom embereit, vagy az emberek hatalmát. Karácsony Gergely közölte, nagyon sajnálja azokat a budapesti választókat, akiket az elmúlt hetekben elárultak, illetve a Fidesz szavazóit, akiket félrevezettek és manipuláltak az elmúlt időszakban.

A főpolgármester kiemelte, a nők a Fidesz számára a politikában egyszerű sakkbábuk, akiket le lehet venni a tábláról, legyen szó igazságügyminiszterről, főpolgármester-jelöltről vagy köztársasági elnökről. Karácsony közölte, Vitézy Dávid becsapta az embereket, akik így egy gonosz hatalmi játszma eszközeivé váltak. – Nincs két Fidesz, egy Fidesz van, ami különböző hangszereken játszik, és a célja, hogy megőrizze a hatalmát és a gazdasági érdekeit – szögezte le. Szerinte ehhez Vitézy jó választás, az elmúlt években ezt a rendszert szolgálta ki minden döntésével, és nem tagadta meg a múltját, nem zárta ki a Fidesszel való közös kormányzást, a személyes sértettségén kívül semmilyen kritikája nem volt a kormány működésével kapcsolatban.

– Akinek eddig nem esett le a tantusz, most világosan láthatja, Vitézy Dávid a Fidesz jelöltje – mondta Karácsony Gergely.

A főpolgármester közölte, senki nem akar Vitézyvel együttműködni azok közül, akikre mutogat. Sem az MKKP, sem a Momentum, sem Magyar Péter, aki az indulását „a Fidesz médiahekkjének” nevezte. – Egy szó mint száz, Vitézy Dávid oda navigálta magát, ahonnan érkezett, vissza a Fideszhez – jelentette ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.