2024. június 3., hétfő

„BÁRMIKOR DÖNTHETNEK ÚGY, HOGY CSŐDBE VISZNEK EGY VÁROST”

444.HU / INTERJÚ
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2024.06.03.


- Egy nyílt levéllel úgy felbosszantotta Mészáros Lőrincet, hogy egyből küldött Érd városnak 50 milliót.

- A városban dúló fideszes belharc vezethetett odáig, hogy a polgármesteri titkárságot bepoloskázták.

- Úgy sanyargatja a kormány az önkormányzatokat, hogy „attól még a fideszes Cser-Palkovics András is sírva fakad”.


- Ellenzéki városok pár százezres támogatásokról is le vannak tiltva.

- Azóta sem talált hasonló pártot, mint a néhai SZDSZ.

- Magyar Péter pedig segít felrázni az eltespedt ellenzéki szavazókat.

Nagyinterjú Csőzik Lászlóval, Érd ellenzéki polgármesterével.

Alapítója volt az SZDSZ ifjúsági szervezetének és a 2000-es években a párt egyik következő vezetőjeként is emlegették - aztán az SZDSZ-szel együtt az ön nagypolitikai karrierje is kimúlt, és azóta sem párttag sehol. Ennyire traumatizálta az SZDSZ halála vagy ennyire megfektette a NER?

Ha be akarnám lopni magam a régi szadeszosok szívébe, mondhatnám, hogy azóta se találtam magamnak hasonló pártot, mint a régi nagy SZDSZ. Ami egy picit igaz is. A mi politikai eszmélésünket meghatározta a rendszerváltás körüli SZDSZ ethosza, a nagy öregek, Göncz Árpád, Pető Iván, Solt Ottília hagyatéka, de már nem maradt esélyünk tovább írni ezt a sztorit.

De nem tűntem el: 2013-ban Bajnai Gordonék felkértek, hogy legyek képviselőjelölt Érden, de a DK ellenállása miatt elengedtem a lehetőséget. 2018-ban a szocik kerestek meg, hogy legyek civil színekben induló képviselőjelölt, aki mögé felsorakozik mindenki, logókkal, mindennel, de végül a többi ellenzéki párttal nem sikerült megegyezni a visszaléptetésekben.

Addigra lett egy egy csapatom, és adott volt, hogy 2019-ben elindulok a polgármesterségért. Azon kevés ellenzéki frakció a miénk, amelyik nagyobb hajszálrepedések nélkül hozta az elmúlt öt évet.

A szadeszos profil, nem mintha meg akarnám tagadni, lepergett rólam, egyszerűen mert az önkormányzati politikában az ideológiáknak sincs igazán szerepe. Jó példa volt, amikor 2019-ben „gyermekvédelem” címszóval a KDNP behozta a testület elé, hogy változtassuk meg a Szivárvány Óvoda nevét, és mindenki leszavazta. Akkora ostobaság volt, hogy még a Fidesz sem támogatta. Úgyhogy ma is van Szivárvány Óvodánk Érden...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.