2024. május 18., szombat

MAGYARORSZÁGON TELJESEN HIÁNYZIK A DEMOKRÁCIÁRA NEVELÉS

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.05.18.


A videopályázattól kezdve az ideológiai oktatáson keresztül, az azon résztvevők jutalmazásáig sokféle eszközt használ a Fidesz arra, hogy maga mellé állítsa a fiatalokat, a jövőképüket saját elképzelésére formálja. Annak jártunk utána, vajon mennyire számíthat ez sikerre. Az Egységes Diákfront tagjai szerint nem túlságosan. A fiatalokat nem érdekli az előző rendszer, azok pedig, akikhez eljut a kormányzati kommunikáció és valóban foglalkoznak is vele, kinevetik azt. A fiatalok nem hagyják megvezetni magukat.


A fideszes világkép terjesztése nagy elánnal folyik minden lehetséges fórumon. Legutóbb hétfőn láthattuk ennek ékes példáját a „Nagy bűntetthez nagy eszme kell!” című, fiataloknak kiírt videópályázat díjátadóján a Terror Háza Múzeumban. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum, a XX. Század Intézet és a XXI. Század Intézet főigazgatója arról beszélt, nem ért egyet azzal, hogy a mai fiatalokban nincs ambíció, közönyösek, nincs bennük érdeklődés a múlt iránt, hiszen ez a pályázat is bizonyíték arra, hogy a maiak is tudni akarják, honnan jöttek, merre tartanak, van bennük tehetség és ambíció. Később kifejtette: a szakítás a kommunizmussal nemcsak azt jelenti, hogy egy más, demokratikus társadalmat építünk fel, hanem azt is, hogy visszahelyeztük a magyar és az európai kultúrát azokhoz a keresztény gyökerekhez, amelyek erőt adtak, és a gyűlölet helyett a szeretethez tértünk vissza.” Hozzátesszük, az országból mindössze 30-nál valamivel több videó érkezett.

A Hírklikk annak járt utána, vajon mennyire is mozgatja meg a fiatalok agysejtjeit akár a politika, akár a kommunizmus. Az Egységes Diákfront (EDF) tagjaival beszélgettünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.