2023. február 16., csütörtök

SCHADL GYÖRGY: NEM FOGOK OLYAT BEVALLANI, AMIT NEM CSINÁLTAM, MAXIMUM SZÁJBA BASZOM AZ ÜGYÉSZT!

TELEX
Szerző: WEILER VILMOS
2023.02.16.


Schadl György letartóztatása után telefonon utasította feleségét és apját, hogy rejtsék el értéktárgyaikat. Ezt ők megtették, de lebuktak, ezért a rendőrség házkutatást tartott náluk. Az eset után a házaspár kétszer is beszélt telefonon, Schadlné rendkívül kiakadt, férje pedig feltette a kérdést: ha ő rohad a börtönben, akkor miért van lebaszva még a kinn történtekért is?


Idézet következik. Beszélők: a börtönből telefonáló Schadl György, a végrehajtói kar vezetője, és felesége, a szintén végrehajtó Schadl-Baranyai Helga:

Schadl György: Nem fogok bevallani olyan dolgot, amit nem csináltam. Maximum csinálok egy bűncselekményt, és szájbabaszom az ügyészt […] Ezen kívül mást mit várnak?

Schadl-Baranyai Helga: Nyilván nem kell olyat bevallani, amit nem követtél el. Tehát, hiába csinálják most azért, mert valaki összeszarja magát, hogy be kell mennie 30 napra, de olyat nem kell bevallani, amit nem csináltál. És most [ha] a fejük tetejére állnak, sem fogsz ebben valamit [bevallani], amit nem csináltál.

Schadl György: Csak látják, hogy velem nem bírnak, és akkor nekiállnak, hogy kimennek hozzád faszszopóskodni reggel 6-kor. Ahelyett, hogy felhívnának telefonon, hogy hol van. Basszák tele a büdös kurva anyjukat!

A történet ott kezdődött, hogy 2021 november 5-én a ferihegyi repülőtéren letartóztatták Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét. A hatóságok Schadlt egy sor bűncselekménnyel vádolják, az ügy lényege, hogy azt feltételezik: befolyásával visszaélve maffiaszerű korrupciós hálózatot épített ki a végrehajtók között.

A letartóztatás után Schadlék házában házkutatást tartottak, de első körben nem foglaltak le semmit. Később Schadl telefonált a börtönből, hogy rábírja apját és feleségét, azok rejtsék el értékeiket. Ők 2022. január 4-én széfet béreltek a Bartók Béla úti OTP-fiókban, ahol 110 millió forint értékű ékszert helyeztek letétbe. Erről a 24.hu írt hosszabban. Schadl feleségét azóta emiatt különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolják, de az asszonnyal szemben egy másik ügyben is vizsgálódik az ügyészség. Utóbbiban az derült ki, hogy Schadl-Baranyai Helga végrehajtóként egyszer úgy árvereztetett el egy 450 milliós villát 38 millió forintért, hogy egy évvel visszadátumozta a végrehajtás-árverési eljárást, kijátszva egy bírósági döntést...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.