2021. december 10., péntek

„MINDIG VAN LEJJEBB”– HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2021.12.10.


Folytatódik a Fidesz hónapok óta tartó szabotázsakciója a Pegasus-ügyben


Molnár Zsolt példátlannak nevezte a gyakorlatot, hogy miután a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke, a nemzetbiztonsági bizottság volt elnöke feltett egy kérdést a bizottság ülésén, és a belügyminiszter jelezte, hogy zárt ülésen kíván válaszolni, a kormánypárti többség megakadályozza ennek lehetőségét.

350 milliárd forintnyi beruházást elhalaszt a kormány

Varga Mihállyal szembejött a valóság.

Matolcsy még mindig hisz sajátos küldetésében

“Matolcsy György úgy gondolja, hogy neki küldetése van. Méghozzá az, hogy ő legyen Magyarország pénzügyminisztere, és ő diktálhassa az ország gazdaságpolitikáját.”

Állami támogatásokból növekszik Áder János klímavédelmi alapítványának vagyona

A szervezet tavaly már 1 milliárd forint feletti állami támogatást kapott, és idén áprilisban másfél milliárd forintért vett meg egy budai ingatlant.

Újabb, az akkumulátoriparba termelő koreai multinak adna pénzt a kormány

A dél-koreai EcoPro nevű vállalat létesít üzemet Debrecen dél ipari parkjában, ezzel újabb várossal bővül a Göd, Komárom, Sóskút, Tárnok, Iváncsa sor, ahol ehhez az iparághoz kapcsolódó üzemek szaporodtak gomba módjára az elmúlt években.

A kormány feloldaná öt állami cég eladási tilalmát

A vagyonminiszter-helyettes az utolsó utáni pillanatban indítványozta három honvédelmi társaság, valamint a Rába és a légiirányítással foglalkozó Hungarocontrol eladásának “ideiglenes” feloldását.

Szorul a NER-hurok a hajléktalankórház körül

Nem tudnak tovább várni Habony Árpád üzletfelei…

Sokba kerültek a táncoló pingvinek

Elítélték a szegedi vadasparki mutyi vádlottjait. 265 millió forintból – benne 185 millió forintnyi uniós forrásból – épített játszóteret a Szegedi Vadasparkban egy, a kormánypárthoz közel álló, korábban több trafikos koncessziót elnyerő szegedi vállalkozó cége.

Sok ezer külhoni óvodásnak kedveskedik karácsonyi ajándékkal a Rákóczi Szövetség

Annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, 270 óvoda adventi programját karolja fel a szövetség…

Brüsszel fizeti a határon túli magyar gyerekek románra tanítását

Kilencmillió eurót biztosítanak arra, hogy 6190 romániai pedagógust képezzenek ki a román nyelv oktatására. A tanügyi törvény a 2011-2012-es tanévtől lehetővé teszi a román nyelv idegennyelvként történő tanítását, a tanárokat erre eddig nem készítették fel.

Az afgán lányok több mint három hónapja nem járhatnak középiskolába

Egy tanár beszámolt arról, hogy három 15 év alatti diákját adták férjhez, mert a családokat zavarta, hogy csak ülnek otthon és nem tesznek semmit…

A szövetségek korrupciós ügyei miatt az ökölvívás és a súlyemelés egyelőre kimarad 2028-as Los Angeles-i olimpia programjából

“Tisztesség vagy te, Sport!
Ha tőled jő, igaz kincs a dicséret,
mert csak derék munkával nyerhető!“

Uniós szintű bűncselekménnyé válhat a gyűlöletbeszéd

A közlemény szerint az intézkedést az indokolja, hogy a gyűlöletbeszéd és a gyűlöletből elkövetett bűncselekmény Európában – úgy a valós világban, mint az online térben – egyre jelentősebb mértékben terjed, és aggasztó méreteket ölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.