Szerző: ÁCS BORI
2021.11.06.
Ez itt a Telex heti hírlevele az október 28. és november 3. közötti fontosabb történésekről. Aki már csütörtökönként szeretné megkapni a Telex Neked hétösszegző hírlevelet, netán szívesen tudna meg titkokat a telexesekről az Ezek vagyunk mi interjúsorozatban, az kicsit lejjebb megtalálja a linket, amire kattintva feliratkozhat.
Ács Bori vagyok, a Telex gasztronómiai cikkeiért felelős újságírója. Több mint tíz éve foglalkoztat megszállott módon az evés, a főzés, a receptek, mindezek története, evolúciója és kultúrája. Ahogy én változom, velem együtt fejlődik az is, ahogy egy ételt elkészítek, ezeket a történeteket írom meg, hogy a következő héten ismét változtassak valamit. A héten épp egyik kedvenc zöldségemről írtam, a karfiolról, amit nem szabad szétfőzni, kivéve, ha mégis szükséges. Amikor épp nem főzök, akkor is eszem, és keresem a legjobb pho-, kenyér- vagy humuszlelőhelyeket az országban, vagy régi szakácskönyvekre vadászok antikváriumokban. Máskor századszor is újragyúrom a szilvásgombóc tésztáját vagy átturmixolom a humuszt, ezekben a pillanatokban pedig három gyereket terelgetek épp karanténba zárva, enyhe koronavírussal és tompa ízlelőbimbókkal. Egy olyan sötét hetet foglalok össze, amibe egy téli óraátállítás, a napfény eltűnése és a halottak napja is beleesett, ráadásul leégett kedvenc Tamási fürdőm teteje is, és amelyben a hírek ugyanúgy koronavírustól terheltek, mint saját szervezetem...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.