Szerző: CSENGEL KARINA
2021.10.12.
A rendelet értelmében a hideg-meleg ételek, italok és cukrászati termékek készítését kizárólag szakképesítéssel rendelkező dolgozó végezheti.
Akkora felháborodást váltott ki az a szeptember 1-jével hatályba lépett rendelet, melynek értelmében a hideg-meleg ételek, italok és cukrászati termékek készítését kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti, ellehetetlenítve ezzel az egyébként is munkaerőhiánnyal sújtott vendéglátás nagy részét, hogy meghátrálni látszik a kormány.
A rendeletet – a szakmai szervezetekkel való egyeztetés nélkül – kiadó Innovációs és Technológiai Minisztérium tegnap délután közölte: „Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a szabályozás módosítását. A módosítás lényege, hogy a jövőben ne legyen kötelező valamennyi munkavállaló szakképesítése. A javaslat részleteiről a tárca tájékoztatni fogja a nyilvánosságot” – írja a Telex....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.