2020. október 31., szombat

ORBÁN “KERESZTÉNY-NEMZETI” MINTAÁLLAMÁT NÁCI CSATLÓSNAK NEVEZTÉK AZ OROSZOK JOGOSAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.10.30.


Orbán számos jelét adta már annak, hogy a keresztény-nemzeti Horthy-rendszert tekinti mintaállamának. Az Alaptörvény azt tartalmazza, hogy a Horthy-rendszertől tekintik folytonosnak magukat, erre a korszakra állították vissza a Kossuth-teret, utcákat neveznek el a korszak ideológusairól, szobrokat állítanak horthysta politikusoknak. Az Alaptörvény preambulumában pedig rögzítették a szentistváni állam, a keresztény-nemzeti ideológia jogfolytonosságát, a Szent Koronával, mint a magyar államiság forrásával súlyosbítva, ami a Horthy-rendszer hivatalos ideológiája. A Szabadság-téri náci emlékmű üzenete és célja épp az, hogy megtisztítsa a Horthy-rendszert valódi fasiszta vonásaitól és antiszemita jellegétől, a felelősséget a nácikra hárítva.

Ennek kapcsán folytatta Orbán a történelemhamisítást a Szabadság-téren a Bush-szobor avatásán. Párhuzamot vont a náci és a szovjet emlékmű, mint két elnyomó hatalom emlékműve között. A náci emlékmű is hazugság, amely Orbán szégyene és bűne, mert tisztára akarja mosni a keresztény-nemzeti állam és a keresztény-nemzeti ideológia felelősségét a zsidókkal szemben elkövetett népirtásban, ami gyalázatos, sérti az áldozatok emlékét, s megnyitja Magyarországot ugyanennek a hamis, hazugságra épülő, gyilkos ideológia előtt, amit Orbán támasztott fel állami szinten. A szovjet hősi emlékművet a megszállás emlékművének nevezni szintén történelemhamisítás, mert a szovjet emlékmű azoknak állít emléket, akik életüket adták Magyarország felszabadításáért a nácik elleni harcban. Szemben a keresztény-nemzeti horthystákkal, akik kitartó és hűséges csatlósai voltak a náciknak. A szovjet megszállás később történt, az más esemény.

Erre emlékeztette Orbánt Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Facebook oldalán. Az oroszok jól beolvastak Orbánnak, amivel nyilván megsértették a magyar embereket és Magyarországot, de nem valószínű, hogy Orbán Putyinnal szemben megengedi magának ugyanazt a sértő hangnemet, mint az Unióval szemben. A külügyi szóvivő felidézte, hogy a magyar csapatok a nácik oldalán milyen vérengzéseket hajtottak vépgre a nagy keresztény szeretet és a szentisváni jóság nevében civilekkel és elfogott szovjet katonákkal szemben. Orbán kikérheti magának, letagadhatnak mindent, de ez az igazság. Mindent elmond ennek a “keresztény-nemzeti” ideológiának álságos, hamis és hazug voltáról, gyűlöletre épülő jellegéről a Horthy-rendszer. Ez kirekesztést, antiszemitizmust, felsőbbrendűséget jelentett akkor is, most is, semmi köze a kereszténységhez, hanem ellentéte annak. A magyar nemzetnek még soha semmi nem ártott annyit, mint ez a csaló, hazug, hamis nemzeti identitás. Ez a magyarok évezeredes tragédiája, a Hartvik-legendára épülő hazug nemzeti identitás, nem a turáni átok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.