2020. október 31., szombat

A MÁSODIK HULLÁM KORONAVÍRUSOSAINAK VÁLLÁT NAGYOBB FELELŐSSÉG NYOMJA, MINT AZ ELSŐ HULLÁMOSOKÉT

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2020.10.31.


A magyar egészségügy és a hatóságok mintha már elengedték volna, hogy a második hullámban ellenőrzés alatt tartsák azokat, akik elkapták a vírust.

Így az ő esetükben szinte csak a saját felelősségükön múlik, hogy megfertőznek-e másokat vagy sem.

Míg az első hullám alatt még a külföldről hazaért tünetmentes embereket is naponta ellenőrizte a rendőrség, addig ma már piros karanténlapot se kap mindenki, és telefonon se feltétlen érdeklődnek a kontaktokról. A házhoz kivonulós rendőrségi ellenőrzés is csak szúrópróbaszerű lett. Sőt, mire a koronavírusosok egyáltalán papírt kapnak arról, hogy fertőzöttek, már rég meggyógyultak - vagy épp, hogy még egyáltalán nem, ezért csak a saját benyomásaikon és felelősségükön múlik, hogy mikor döntenek úgy, hogy elhagyják a karantént.

Napokig találgatod, hogy mi bajod

Tavaszhoz képest most azért sincs egyszerű dolguk sem a háziorvosoknak, sem a potenciális koronavírusosoknak, mert nagyon könnyű összekeverni a tüneteket az őszi hónapokban gyakori megfázással és influenzával. A háziorvosok emiatt nem feltétlen rendelnek rögtön tesztet, főleg ha nincs kontakt személye a páciensnek.

Az egyén felelőssége már itt elkezdődik, ugyanis a tapasztalatok szerint az első tünetek észlelése és a teszteredmény megkapása között nagyjából egy hét telik el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.