2020. május 6., szerda

MIELŐTT ELINDUL ORVOSHOZ, INKÁBB TELEFONÁLJON!

INDEX
Szerzők: JOÓB SÁNDOR, DEZSŐ ANDRÁS,TENCZER GÁBOR
2020.05.06.


Hétfőtől ugyan részben újraindult a normál egészségügyi ellátás, de egyelőre senki ne számítson a járvány előtti helyzetre: minden szakember azt javasolja, hogy a páciensek előbb telefonon érdeklődjenek. Az orvosok továbbra is csak az igazán indokolt eseteket tudják személyesen megvizsgálni. Sok ellátást csak negatív koronavírusteszt birtokában szabad elvégezni, de az még az orvosok körében is bizonytalanságot okoz, hogy hogyan tud időben elkészülni ennyi teszt. Két budapesti rendelőintézet igazgatója is azt mondta: az ellátás újraindításához sok védőeszközre lenne szükség, de ők a hírekben szereplő szállítmányokból nem láttak semmit. A magánklinikák is készen állnak, ők a tesztelést is maguk végeznék.

"Hétfőn sokan jöttek olyanok, akik nem olvasták végig az újságcikkeket, nem tudták, hogy továbbra is a telefonos konzultáció az elsődleges"


- ezt mondta az Indexnek az egyik budapesti kerület szakrendelőjének vezetője, miután hétfőtől hivatalosan újraindult az orvosi ellátások egy része az országban. A rendelő igazgatójának elmondása szerint sokan érkeztek régi beutalóval fizikoterápiára vagy fogászatra, de ezek már nem érvényesek.

A fizikoterápián például azért sem, mert aki 6-8 hete kapott beutalót, annak most már úgyis másfajta kezelésre lesz szüksége. A korábbi időpontokat lenullázták, és újakat adnak ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.