2020. május 5., kedd

HIÁBA INDÍTANÁ ÚJRA KÁSLER AZ EGÉSZSÉGÜGYET, ANNYI KÉRDŐJELET HAGYOTT, HOGY EGYELŐRE NEM INDUL BE

HVG ONLINE / ITTHON
Szerzők: JOÓ HAJNALKA, SERDÜLT VIKTÓRIA
2020.05.05.


Nem sok támpontot kapott hétfőn, aki telefonon vagy járóbeteg-szakrendelések honlapjain próbált tájékozódni az egészségügyet érintő, május 4-étől élő változásokról. Az orvosok és rendelők többsége további iránymutatásra vár –legfontosabbként például arra, hogy ki hol, hogyan és mennyiért végzi majd az egyes vizsgálatokhoz előírt koronavírusteszteket. Az ígért miniszteri tájékoztató hétfő estig egyelőre viszont nem érkezett meg, az új rend így sok helyen még nem indul el a héten.

– "Fogalmam sincs, ne haragudjon.” – „Mi is várjuk a tájékoztatást.” – "Bárcsak tudnánk, percenként csörög a telefon, de senkinek nem tudunk mit mondani!” Érdemi információk helyett csak ilyen és ehhez hasonló mentegetőzésekkel találkoztunk, amikor több tucat hazai házi-, gyermek- és szakorvosi rendelőnél érdeklődve azt próbáltuk meg kideríteni, hogyan vehetünk részt azokon a személyes viziteken, amelyeket hétfőtől újra lehetővé tett ugyan az emberi erőforrások miniszterének múlt heti rendelete, de a komolyabb beavatkozásokat negatív PCR-teszthez kötötte.

Kásler Miklós – ahogy megírtuk – a hosszú hétvégét megelőző utolsó órákban csütörtök este küldött értesítést az egészségügyi szolgáltatóknak arról, hogy szigorú higiénés szabályok mellett milyen formában indulhat újra az március 16. óta csak sürgősségi esetekre korlátozott betegellátás, azon belül is a háziorvosi és házi gyermekorvosi, a védőnői és a fogászati alap- és szakellátás, a járóbeteg-szakellátás, az egynapos ellátások, a fekvőbeteg-szakellátásból pedig a rehabilitáció és a transzplantációs beavatkozások...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.