2020. április 10., péntek

MARADJ TALPON, NYUGGER

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Elek
2020.02.08.


Teljhatalmú és mindenható kipcsak vezérünknek valamiért nem igazán fekszik az a társaság, ahová kis hazánk épp tartozik. Valszeg hiányzott a suliból, amikor tanították, hogy ha belépünk valahová, nem köpünk a földre. És megtanulunk késsel, villával enni. Kipcsakokra is érvényes. Persze tudjuk, hogy egy kipcsak soha nem hunyászkodik. Legfeljebb sunyi módon elkotródik.

Kereszténydemokrata illiberális unortodox neveltetéséből eredően, Húsvét Szent Ünnepe alkalmával fellép az ünnepien megterített asztalra és felbiggyeszti a csillárra a Karácsonyi Adventi koszorút! Ezt nem én találtam ki, szent családjának valamelyik illusztris tagja dobta fel a netre, hadd ámuljon rajta bátor és büszke nemzetünk népes tábora.

Mára a húsvéti felállás csak annyiban módosult, hogy nem lesz locsolóversike. Illetve lesz, csak reggel felkelés után, fürdőben ücsörögve, mély gondolatainkba merülve, elmerengve a világ dolgain, gondolatban betakarva pacsuliszagú kölnivel szeretett hölgyeinket, mert tudjuk, hogy annyira imádták. Hogy ismét hajat kell mosni.

Közvélemény kutatók szerint az emberek ismét nagyon bíznak bölcs vezérünkben, mert bátor, erős, határozott, karizmatikus vezető. Számtalanszor bebizonyította. Reggel asztalra csap, de akkorát, hogy csupa kék-lila lesz az intarzia borítás: márpedig nem lesz itt semmilyen iskola bezárás, mert az a tanév végét jelentené, a tanárok meg mehetnek fizetés nélkülire. Aztán estére picit finomított a részleteken. Mégis be kellett zárni. Bölcs döntés volt mindkettő.

Vagy például az, hogy van maszkunk milliószámra. Aztán már repülnek is fapadosék kínai barátainkhoz maszkokért. Most meg már annyi van, hogy déli szomszédainknak is ajándékozunk belőlük. Kár, hogy a patikákban még mindig nincs, vagy csak alig-alig. Vagy esetleg pult alól, mint a kesztyűk, fertőtlenítőszerek. Hejjh, azok a boldog ’60-as évek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.