2020. április 10., péntek

HA SZERENCSÉNK VAN, AZ OPERATÍV TÖRZS KATONÁI NEM LOCSOLJÁK MEG CECÍLIÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.08.


Orbán fasiszta rendszerében operettet csinálnak még egy világjárványból is, amelyben magyar emberek vannak életveszélyben és egyre többen halnak meg. Sokkal többen annál, mint amennyit a hivatalos statisztika mutat. A figyelemelterelésre és a nép szórakoztatására rossz kinézetű katonákat, az undorító hazudozóikat és egy Müller Cecília nevű nőt állítanak a kamerák elé, aki az élelmiszert hipóztatná, és azon kívül, hogy fedezi az Orbán-rezsim semmittevését és hazugságait, nem ért semmihez. Viszont a nép kedvence, mindenki Cecíliája, mintha csak valami szappanopera szereplője lenne, a Szomszédok című sorozatból lépett volna elő. De a Magyar Rádió egykori “Szabó család” című sorozatának valamelyik szereplője is lehetne.

Olcsó szórakoztatás, ami nem is lenne baj, ha nem “tisztifőorvost” játszana a hölgyike, és nem egy világjárványról lenne szó. Egy bizonyos szinten túl azonban már cseppet sem vicces, hogy egy ostoba, buta liba osztogatja a hülyébbnél hülyébb tanácsait, a mosogatórongyról és a vágódeszkáról hadovál, amikor tesztelniük kellene, kijárási tilalmat kellene elrendelniük, valódi gazdasági mentőcsomagot készíteni, azonnal megszüntetni Orbán mocsokságát az ingyen parkolásról, amivel elszabadítják a járványt. Ez a világ első esete, amikor népirtást ingyenes parkolással követnek el. Esetleg pénzt adni annak, akinek nincs mit enni.

Ha ez egy teleregény, egy sorozat értelmi fogyatékosoknak, az rendben van. De egy olyan világjárvány közepén, amely most szabadul el Magyarországon azért, mert nem intézkedtek, nem gondoskodtak, sőt a járvány terjedését maguk idézik elő, akkor egy vidéki háziasszony baromságait hallgatni konkrét intézkedések és valódi tájékoztatás helyett a magyar nép teljes megalázása és katasztrófába döntése. Ez a nő kiosztja a New York Timest a falusi háziorvosi rendelőjéből, de Amerikában értelmes emberek és felelős vezetők tartanak napi tájékoztatókat, nincsenek kitiltva az újságírók, mint Magyarországon, és életbe vágó dolgokról beszélnek. Ez a szerencsétlen nő pedig a belső megtisztulásról karattyol, de fogalma sincs róla, hogy az mit jelent.

Ez Orbán trükkjeinek egyike, ahogy bevezette a gátlástalanul hazudozó Rogánnal a hazudozó sajtószóvivő műfaját, ahogy a háttérben röhögtek azon, ahogy Rogán szemrebbenés nélkül hazudott bele a riporter arcába, aki nem tudott ezzel a trollkodással mit kezdeni, mert akkor még felkészületlen volt mindenki a szándékos aljassággal szemben. Ez a nő Orbán trollkodása, a magyar népnek adott csont, amin otthon rágódhat, és nem tud meg semmit. Bármiben fogadnánk, hogy Orbán esténként beül, és meghallgatja ezt a nőt, és a térdét csapkodva hangosan röhög. Tökéletes választás. Egy szereplő a Szomszédokból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.