2020. április 10., péntek

„AKKOR MINDEN VIZSGÁZÓ KAP SZÁJMASZKOT ÉS GUMIKESZTYŰT?” – ÉRETTSÉGIZŐK A BEJELENTÉSRŐL

HVG ONLINE / KULT
Szerző: BI
2020.04.09.


A legtöbb végzős diák nem örül annak, hogy – jelen állás szerint – megtartják az írásbeli érettségiket, de van, aki szerint ez lenne a jó megoldás. Az viszont egyöntetű vélemény, hogy nagyon későn születik meg a döntés, hiszen egy hónap sincs már a vizsgákig.

Csütörtök délelőtt sok végzős középiskolás remélte, hogy elvileg néhány héttel a vizsgák megkezdése előtt végre megtud valamit arról, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben mit tervez a kormány az érettségivel. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, úgy is, mint az operatív törzs tagja kiállt, és csak annyit mondott el, hogy mit javasolnak, döntés pedig csak egy hét múlva, az érettségi előtt alig több mint két héttel lesz.

A javaslat arról szólt ugyanis, hogy ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi, május 4-én elkezdődhet az érettségi. Idén csak írásbeli lenne, szóbeli és gyakorlati vizsga csak néhány, rendkívül indokolt esetben. Maruzsa Zoltán azt is elmondta, hogy senkinek sem lenne kötelező idén érettségizni, aki nem felvételizik, a következő tanévben is levizsgázhat. Az előrehozott és szintemelő érettségik idén elmaradnának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.