2019. szeptember 8., vasárnap

ORBÁN-ZÓNA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.09.08.


...Nem hagyják abba a hazudozást, és olyan pökhendiek, hogy azt hiszik, hogy sosem buknak le. Hergelik az embereket az Európai Unió ellen, miközben Orbán tartja a markát, és még félre is beszél. Kisinasával, a Hollik Istvánnal együtt. Holliknak bizonyára a piarista gimnáziumban nem tanították meg a tízparancsolatot sem, pedig abban benne foglaltatik, hogy Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy! Később pedig a KDNP-ben ez már nem volt követelmény, így nem is foglalkozott vele. Bezzeg az első parancsolat az megy neki: Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Stimmel itt minden: OrbánIsten imádása, dicsőítése az úgy megy neki, mint kétévesnek a hasa, amikor az anyaföldről valami gyomot bekajál. Tényleg, ez a Hollik kettős… Nem állampolgár, hanem kettős párttag. Egyszerre a KDNP-ben és a Fideszben is megállja a helyét, nem mintha különbség lenne a két alakulat között. Csak az egyik óriás népnyúzó, a másik meg törpe. Ezek lógnak a nyakunkban.

Szóval, nemrégiben azt mondta a Hollik kormányszóvivő: Magyarország 504 milliárd forintos – 1,6 milliárd euró – határvédelmi költségei után az EU csak 6,6 milliárd forintot, mintegy 20 millió eurónyi összeget hajlandó kifizetni. A betyárok! Meg a Népszava betyárjainak is túró a fülükbe, amiért nem hittek a magyar kormánynak. Így aztán az Európai Bizottság szóvivői irodája arról tájékoztatta a Népszavát: a 2014 és 2020 közötti ciklusban Magyarország “110 millió euró előirányzott összeget kapott” az említett területekre, ezen felül pedig – egyedi kérelmek alapján – 27 millió eurót folyósítottak a rendkívüli költségekre, a teljes összeg tehát 137 millió euró.

Most akkor el lehet dönteni, hogy mi mennyi, ki mond igazat. Nem totó ez, a válasz egyesélyes. Orbánék az idén februárban kértek pénzt Brüsszeltől: a bizottság 20 millió eurót hagyott jóvá, amit a nyáron ki is fizettek. Erről haboghatott Hollik. Az eredeti magyar kérelem még 800 millió euróra vonatkozott, de ezt később a magyar hatóságok maguk módosították, és ez alapján érkezett végül az említett 20 millió. “További kérelmet a magyar hatóságok nem terjesztettek elő” – közölte a lappal a bizottság.

Ha kaptak pénzt, mit rinyálnak, mert arra én gondolni sem merek, hogy valahol Hegyeshalom környékén eltűnt. Ilyen nem fordulhat elő a Fidesz-csapattal, mindig mindenről elszámolnak. Maguknak. Orbánéknak az a legnagyobb kedvtelése, hogy félrevezessék a magyar embereket, és piszok gazembereknek kiáltsák ki az uniót. Migráns ügyben pláne. Sőt, ahogyan hallottam a kakukk közpénzlopó rádióban a hóviharban átültetős Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját (hej, milyen szép és fontos funkció ez is), el kellett ismernem, hogy ő már nem csak a magyarországi vészhelyzetekre van kiképeződve, hanem profi Németországból is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.