2019. február 26., kedd

A HALÁL RENDSZERE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.02.26.


...Évről-évre egyre többen fizetnek magánellátásért, ugyanis nem szeretnének fiatalon, az állami egészségügy valamely romos intézményében meghalni. Ezeket az embereket valahogy nem hatják meg a Kásler Miklós által időről-időre bemutatott statisztikák és a nagyszerűbbnél nagyszerűbb, a nemzet sikereiről árulkodó beszámolók sem. A gond az lehet, hogy ők a saját szemüknek hisznek. Családtagjaik mesélték, esetleg ők maguk is átélték, hogy mit jelentenek a valóságban Kásler és minisztériumának hazug szavai. Aki megteheti – van rá pénze –, az életet választja a halállal szemben, ami ebben az esetben a magánegészségügyet jelenti az államival szemben. Ők a szerencsések. Nekik talán nem kell elfogadniuk, hogy édesanyjuk, vagy testvérük az egészségügyi rendszer működésképtelensége miatt volt kénytelen kínhalált halni valamelyik magyarországi kórház húgyszagú, fűtetlen kórtermében.

Sokaknak azonban ez jelenti a valóságot, és ez elől akkor sem tudnak elmenekülni, ha az lenne minden vágyuk. Ameddig Orbán Viktort, vagy Szijjártó Pétert az adófizetők pénzén bármiféle késlekedés nélkül, szinte azonnal ellátják a Honvéd Kórházban, addig a legtöbben azért imádkozunk, hogy valamelyik rokonunk kórházba kerülése ne legyen egyenlő a halálával. Ez ma már ugyanis elkerülhetütlenül a mindennapok része lett. A kormány úgy züllesztette le a magyar egészségügyet – már korábban sem volt túl jó állapotban –, hogy ezrek halálát okozta ezzel. Ez azonban nem volt elég nekik, többet akartak. Szétbarmoltak olyan rendszereket is, amelyek évtizedek óta a körülményekhez képest igen jól teljesítettek. A katasztrófavédelem létrehozázásával megnehezítették a tűzoltók dolgát, nem beszélve azokról a mentősökről, akik az egységes segélyhívó rendszer működésképtelenségének köszönhetően hibát hibára halmoznak.

Mint azt már korábban is leírtuk jó párszor: ezek nem véletlen, esetleges hibák, sokkal inkább emlékeztetnek egy jól kidolgozott terv részleteire. Orbánéknak egyszerűen nem éri meg a betegek, idősek és gyengék életben tartása, így hát inkább a halálba segítik őket. Pontosan tisztában van ezzel minden miniszter és képviselő is, akik a Fidesz-KDNP színeiben asszisztálnak ehhez, azonban ameddig számukra ez kifizetődő – márpedig jól láthatóan az –, addig nem fognak hátat fordítani ennek a rendszernek. Jó pénzért képesek legyinteni arra, hogy több ezer honfitársuk hal meg országszerte, az ő intézkedéseiknek köszönhetően. Ez jelenti ma a kereszténydemokrata kormányzást, amelyre elviekben több millióan szavaztak április 8-án
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.