2018. november 30., péntek

5 ANGOL NYELVŰ KLASSZIKUS, AMIT INGYEN LE TUDSZ TÖLTENI

KÖNYVESBLOG
Szerző: konyvesblog.hu
2018.11.29.



Nemrég készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen magyar honlapokról lehet ingyenesen könyveket, cikkeket, kiadványokat letölteni. 

Most olyan oldalakat mutatunk, ahonnan angol nyelvű ekönyveket tudtok ingyen beszerezni, illetve ajánlunk öt olyan klasszikust, amivel szerintünk érdemes elkezdeni a nyelvgyakorlást:

1. L. Frank Baum: Dorothy and the Wizard of OZ

Frank Baum meseregényét akkor is érdemes kézbe venni, ha az ember már kívülről fújja Dorka és Toto történetét, mert mindig lehet benne olyan részleteket, utalásokat és szimbólumokat találni, amikre korábban nem figyeltünk fel. Az Oz, a nagy varázslótörténete sokkal régebbi, mint gondolnánk, először 1900-ban jelent meg, a filmváltozatát pedig 1939-ben mutatták be Judy Garland főszereplésével. Érdekes adalék, hogy az eredeti művet a szerző egyfajta közgazdasági tanmesének szánta, és az aranylázra reagált vele. Ha így értelmezzük a sztorit, akkor a sárga köves út az aranyat jelképezi, Oz neve az uncia (oz) megfelelője, a varázsló birodalma pedig a látszat világa, amely mögött nincs valós érték.

Töltsd le ITT.

2. Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray

Oscar Wilde klasszikus regényének főhőse, Dorian Gray megszállottan vágyik rá, hogy örökre szép és fiatal maradhasson. Még a lelkét is eladná érte, hogy ne kelljen kiszolgáltatottan várnia, ahogy az idő múlása megváltoztatja az arcát és a testét. Amikor egy barátja megfesti a portréját, irigykedve szemléli saját képét, amely örökre szép maradhat, legszívesebben cserélne vele. Érdekesség Dorian Gray történetével kapcsolatban, hogy megjelenésekor a viktoriánus olvasóközönség nem fogadta túl jól, mert vulgárisnak tartották. A könyv ezért csak erős cenzúra után jelenhetett meg, a szövegből így mindenfajta szexuális tartalmat kihúztak.

Töltsd le ITT.

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.