2018. január 17., szerda

MAGYARORSZÁGON 2018-BAN NEM LESZNEK SZABAD VÁLASZTÁSOK

SZTÁRKLIKK
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2018.01.17.


Aki azt gondolja, hogy a választási bojkott tétlenséget jelent, az súlyosan téved! Szerintem egy sikeres bojkottot megszervezni sokkal nagyobb és nehezebb munka, mint egy választási kampányban részt venni.

A sikeres bojkott rengeteg háttérmunkát, egyeztetést, agitálást és kampányolást kíván. Igen kampányolni amellett, hogy sem a pártok, sem a választópolgárok ne vegyenek részt egy szervezett választási csalás legitimálásában és ezzel a diktatúra tovább építésében.

A jelenlegi választási rendszernek egyetlen olyan eleme sincs, amely biztosítaná a választási rendszer politikai függetlenségét, a választások szabadságát a választópolgárok jogegyenlőségét és a választások során felmerülő viták pártatlan és igazságos elbírálását.

Magyarországon 2018-ban nem lesznek szabad választások, ezért azután a részvétel akarva-akaratlanul legitimálja a választások előre borítékolható eredményét és a NER-t. Nincs olyan nap, amelyen ne történne valami égbekiáltó disznóság a hatalom részéről, amely előrejelzi, hogy mire számíthat az ellenzék a választások során.

A Hódmezővásárhelyen, a kormány jelöltjével szemben induló Márki-Zay Péter esete pontosan előre jelzi, hogy mit fognak művelni azokkal a jelöltekkel - állásvesztés, NAV vizsgálat, megfigyelés, megfélemlítés - , akik eséllyel indulnak egy kormánypárti jelölttel szemben.

Az ország csaknem összes óriásplakát helyének elfoglalása a kormánypártok által fizetett ügynökségek által, a nyilvánosság utolsó fórumait veszi el az ellenzéktől.

Lám-lám, ha nem elég hogy média 90 százalékát közvetve vagy közvetlenül a kezükben tartják, nem elég, hogy törvényt alkotnak annak érdekében, hogy a kampányon kívüli időkben az ellenzék ne férjen hozzá az óriásplakát helyekhez, akkor a választópolgárok pénzén felvásárolják az összes plakát helyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.