2018. január 18., csütörtök

LUXUS GYEREKTÁBORT SZERVEZNEK A FIDESZES TRÓNÖRÖKÖSÖKNEK

SZTÁRKLIKK
Szerző: Magyar Nemzet, Sztárklikk
2018.01.17.


Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a kormányelit gyerekeinek szervez gyerektábort Vörösberényben, amihez nagyvonalú állami támogatást kap - írja a Magyar Nemzet. A tábor helyszíne a Balatonalmádi tulajdonában álló jezsuita rendház lesz.

A Gizella tábor névre keresztelt keresztény nyári táborba csak egy nagyon szűk réteget invitálnak meg. A toborzólevelet tavasszal küldik ki a polgármestereknek, államtitkároknak és minisztereknek, akiket arra kérnek, hogy fizessék be gyerekeiket és unokáikat a nyári táborba. A részvételi díj fejenként 250 ezer forint lesz. Kerényi elismeri, hogy ez a díj magas, de azzal indokolja, hogy a tábor minőségi, és fel kell tenni magunknak az alábbi kérdést:

Ér-e a trónörökösünk ekkora befektetést?

A díj befizetése alól 20 gyerek felmentést kaphat, az ő díjukat viszont baráti alapítványok állják. A 20 gyereket Kerényi maga választja ki, a szülők által kézzel írt kérelmek alapján. További kedvezményt adnak, ha testvérek együtt jelentkeznek a táborba. Az ő díjuk fejenként csak 200 ezer forint.

Már idén nyáron is fogadnának gyerekeket. Kerényi négy, csapatonként 30 fős turnussal számol június 25. és augusztus 23. között, a táborba 10-16 év közötti fiúkat és lányokat várna. Egy turnus kéthetes lesz.

Lesz benne bicikli- és úszásoktatás, vitorlástanfolyam, kirándulás Tihanyba, Pannonhalmára, Veszprémbe. Meg menettánc szerint centuriában masírozó katonacsapat, "leányok versengése a Vesta-szüzek leánykarikázójában", templomtúra.

Hogy Kerényi terveit a kormány is komolyan veszi, az egyértelműen kiderül a január 15-i Hivatalos értesítőben megjelent határozatból: az Orbán Viktor által jóváhagyott rendelet szerint a belügyminiszter egy összegben vagy több részletben, de azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küld Balatonalmádi önkormányzatának - a pénzt az átadott vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás előkészítésére küldik, igaz, név szerint nem említik a Gizella-tábort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.