2017. december 11., hétfő

NER-MAGYARORSZÁGON MINDIG VAN LEJJEBB

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MÁTYÁS GYŐZŐ
2017.12.10.


Igen, természetesen légből kapott vádaskodás és alaptalan rágalom az, hogy a hatalom alantas önérdektől vezérelve bunkósbotként használja az állami szerveket, hogy ellehetetlenítsen egy ellenzéki pártot, megabuzálja a demokratikus jogrendet, cinikusan kiröhögtesse a jogállami normákat, és lerombolja a fékek és kuplungok, izé ellensúlyok rendszerét. Ezeket a rágalmakat is biztosan a Soros terjeszti, aki frontális hadüzenetben hátba támadta a magyar emberek érdekeit, azért hogy akadálytalanul bemigránsozhassa az országot. Igenis az Állami Számvevőszék csak tette a dolgát, és hősleg leleplezte a Jobbik fondorkodását, ahogyan kijátssza a törvényt és a tiltott pártfinanszírozás folytatólagos vétkét követi el. Márpedig a szabályokat be kell tartani!

Oké, tudjuk, persze.

Amúgy tényleg nagyon üdvözlendő volna, ha az ÁSZ hirtelen megvilágosodott, sőt megacélosodott volna, és határozottan, eltökélten, politikai pártállásra és hatalmi potenciálra való tekintet nélkül tenné a dolgát. Szigorúan üldözné a pártfinanszírozási törvény kijátszását, és kérlelhetetlenül leplezné le a kampányköltési trükköket. Minden politikai nyomásnak ellenállva karakánul büntetné a szabályszegést még akkor is, ha a hatalomba 150 százalékkal bebetonozott gengről van szó.

De azért mintha nem teljesen ez lenne a helyzet. Még akkor sem, ha könnyen elképzelhető, hogy a Jobbik és S. Lajos, a politikai témájú street art nagy felfedezettje tényleg trükköztek a plakátbizniszben. Vagyis, hogy a párt valóban messze listaár alatt kapta a helyeket, amit az egyébként kifejezetten rájuk szabott törvény tilt. Bár ez ügyben elég tanácstalanok vagyunk, mert a Jobbik állítja, hogy ők igenis piaci áron vásárolták a plakáthelyeket, az ÁSZ pedig azt, hogy nem. Méghozzá egy forradalmian új szillogizmusra támaszkodva, hiszen az ÁSZ képviselői – egyfajta végtelenített szalagként – azt szokták ismételni, hogy ők csak dokumentumokra támaszkodva vizsgálódnak, majd azzal a lendülettel kijelentik, hogy a Jobbik megtagadta a kért dokumentumok átadását. Ezek szerint egyfelől leginkább telepátia útján vizsgálódtak, meg valami titokzatos társ állami szerv bejelentése alapján, ami arra enged következtetni, hogy az állami intézmények a dolguk helyett full ellenzékizélgetési üzemmódra vannak állítva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.