2017. október 16., hétfő

ITT KÖZVETÍTEM MACRON INTERJÚJÁT (MEG AMIT GONDOLOK RÓLA)

FRANCIAPOLITIKA BLOG
Szerző: SOÓS ESZTER PETRONELLA
2017.10.15.


Mint azt a Facebookon említettem, Macron elnök ma 20:05-kor interjút ad – ez elég nagy dolog, mert úgy tűnik, az új államfő a ritka megszólalások híve. De mit mond? És miért? Itt kommentálom.
21:18
Összességében: Macron utalt pár jövő heti intézkedésre és egy-két jövőre tervezett reformra, de hatalmas újdonságot nem mondott. Az elején – a magyarázkodás részében – éreztem a leggyengébbnek. A fegyelmezetlenség ára!

Nem lennék meglepődve, ha ennél a résznél sokan elkapcsoltak volna. De még egyszer mondom, az elemző nem gondolatolvasó, a mérések majd megmondják, mely réteg mit reagált az elnöki szózatra.

Mára tehát ennyit, a többit a jövő héten. Addig is mindenkinek jó éjszakát!

21:15
Alákérdezés? “Elég lesz öt év erre a sok programra?” Macron némi öndicséretbe kezd, hogy öt hónap alatt is mennyi mindent tett. Most először tűnik nekem úgy, hogy az újságírókat már sikerült meggyőznie… nagy szeretettel néznek rá… Ami mondjuk nem árt, mert az elmúlt hónapokban nem volt nagy a szerelem a média és Macron között.

De mi lesz a nézőkkel? A holnapi mérések megmondják. Szerintem Macron nagyjából elmondta, amit ő akart. Amire nem akart válaszolni, azt meg megkerülte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.