2017. szeptember 30., szombat

KISVÁROS VAGY NAGYVÁROS?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.09.30.


Amikor az ember azon töpreng, mégis hova költözzön külföldre, az első kérdés természetesen az ország, ám ha azt sikerült eldönteni, mindjárt jön a következő dilemma: azon belül hova? Kisvárosba vagy nagyvárosba? Melyiknek mi az előnye? Beszélgessünk ma arról, hogy ti mi alapján döntöttetek vagy döntenétek, és elégedettek vagytok-e!

Én rögtön az elején leteszem a garast, éltem kisvárosban és nagyvárosban is, és én egyértelműen az utóbbira szavazok. Hogy miért? A lehetőségek miatt. Nem csak a munkára, hanem a kultúrára, szórakozásra is gondolok itt.

Ezzel együtt is egy nagyvárosnak rengeteg hátránya is van: a tömeg, a közlekedés, a személytelenség (persze van, akinek ez hátrány, van, aki kifejezetten szereti), és még sorolhatnám.

New York, New York
És hát egy nagyváros kifejezetten kimerítő is tud lenni. Így élte meg például New Yorkot az ír Lisa Tierney-Keogh, aki drámaíróként próbál boldogulni az amerikai nagyvárosban, ami egyrészt az esetek többségében nem teszi az embert milliomossá, másrészt jó kis kreatív munka.

„Mit nem adnék azért, ha bankári vagy orvosi hivatás iránti szerelemmel születek, és nem egy olyan nőként, aki írással akarja megkeresni a megélhetésre valót” - fogalmazott Lisa.

„New York egy csodás hely tele kalanddal, csodával, izgalommal. Vannak múzeumai, színházai, galériái, parkjai, klubjai, bárjai, éttermei, üzletei és minden más szuper dolog, ami egy kozmopolita nagyvárosban elképzelhető” - tette hozzá.

„Mindez itt van tőlem pár lépésre, csak éppen egy cseppnyi időm sincs kiélvezni, mert számomra, csakúgy, mint 9 millió másik New York-i számára ez a város a munkáról szól” - írta Lisa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.