2017. szeptember 10., vasárnap

HÍRHEDT FELFORGATÓ? ORBÁN PROPAGANDISTÁI MEGINT TÖKÖN SZÚRTÁK MAGUKAT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zárójel
2017.09.09.


A forró ősz kezdete? Na ne!!! Budapesten járt a kiváló civil vezető, Szrgya Popovics, a felforgató. Szrgya Popovics nagy hatású könyvet írt, amely a Göncöl Kiadó jóvoltából már magyarul is olvasható, Útmutató a forradalomhoz címmel.

Zsarnokok réme

Az Orbántól és bűntársaitól szabadulni akaró Magyarország számára rendkívül tanulságos, “felforgató” Popovics-könyvről a Zárójel oldalain is beszámoltunk (“A zsarnok percei meg vannak számlálva ).

A szerzőt most budapesti látogatása alkalmával kézről-kézre adták, egymást követték a találkozók, interjúk. Popovics elmondta, hogy meghökkentette a hatalmas érdeklődés. Érezhető, hogy a sikeres civil ellenállás és zsarnokdöntés tanulságairól szóló könyvére itt most nagy szükség van – állapította meg.

Váratlan segítség – Orbánéktól

A Zárójel munkatársa az Írók Boltjában rendezett közönségtalálkozón vett részt. Ez a vita a többi rendezvényhez – különösen a Közös Ország Agorájában rendezett vitához képest inkább a közelmúlt történelmére és a nemzetközi tanulságokra koncentrált. Szrgya Popovics beszélgetőtársa Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa volt. Keményen kérdezett és vitázott, de Popovics nagyon tapasztalt, nem érték váratlanul a kétségek és hiányérzetek. Magabiztos válaszaiból kibontakozott az a derűlátó világkép, amely szerint a szabadságukért kockázatot vállaló civilek erőszakmentes mozgalmai a világ bármely diktátorát képesek megdönteni, és a zsarnokdöntés után meg is tudják védeni a demokráciát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.