2017. szeptember 10., vasárnap

FÉLELMEK ÉS FÉLIGAZSÁGOK HELYETT: ITT TART A MUSZLIMOK INTEGRÁCIÓJA NYUGAT-EURÓPÁBAN

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2017.09.09.


A 2015-ben indult menekültválság és elmúlt évek nyugat-európai terrortámadásai után ismét felerősödtek azok a viták, hogy lehetséges-e egyáltalán integrálni a muszlimokat az európai országokba. Ezeket a vitákat sokszor féligazságok, előítéletek és apokaliptikus félelmek hajtják, és jellemzőjük, hogy általában nem állnak meg azoknak az országoknak a határainál, ahol tényleg nagy számban élnek muszlimok, sőt, néha pont a határokon túl erősödnek fel igazán. 

Ezért is fontosak az olyan kutatások, mint amit a Bertelsmann Alapítvány publikált nemrég, melyben tízezer érintett embert megkérdezve mérték fel, hol tart a nyugat-európai országokban élő muszlimok integrációja.

A kutatás idén jelent meg harmadszor, 2007 és 2013 után nézték meg újra, hogyan tudnak beilleszkedni a Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban és Nagy-Britanniában élő muszlimok. A 2016 végén készített felmérésben csak olyan embereket kerestek meg, akik már egy ideje az adott országban élnek, azaz a 2010 óta menekültkérelemmel érkezőket kihagyták a kutatásból, hiszen az ő integrációjuk még nem mehetett végbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.